Hvilke pappviner med hvitvin og rosévin var best i test 2019? Her er de ti som Godt Drikke ble mest forelsket i i løpet av året.

Som man kanskje legger merke til, så er de fleste hvite tyske. Kanskje for at man får veldig mye kvalitet for pengene? En annen litt viktig sak, årgangene på disse vinene kan være en annen på polet. Men dette er de jeg smakte i løpet av året.

Leiner Monolith Riesling Trocken 2017. Tyskland, Pfalz. Pris kr. 499,- Poeng 89/100

Drua er riesling. Lys gulgrønn farge. En nydelig duft av sitrus, grønne epler med hint av blomstereng og bitte litt vinbergsfersken. Fruktig, frisk med en riktig bra munnfølelse på smak. Lever opp til duften med sine epler. Meget bra balansert syre og sødme. En tørr og god ettersmak. En ekte kose vin.

Ligier Côtes du Jura Savagnin Naturé 2017. Frankrike, Jura, Côtes du Jura. Pris kr. 399,90 (2 liter) Poeng 88/100

Drua er Savagnin. En drue som stort sett vokser bare i Jura. Lys gulgrønn farge. Meget fin duft av epler, sitrus og hint av blomster. Frisk og fruktig på smak. Fin fylde og bra balansert syre og sødme. Lang og frisk ettersmak. En vin som passer sammen med fet fisk men aller best til kos. Meget bra kjøp.

Meinklang Grüner Veltliner 2018. Østerrike, Burgenland Pris kr. 449,90Poeng: 88/100

Druen er Grüner Veltliner. Gulgrønn på fargen. En frisk, ung duft med sitrus, epler og det lille urteaktige som bare kan kalles lekkert. Smaken er som duften, ungdommelig fruktig. Men allikevel med riktig bra frisk fylde og med samme epler og sitrus som i duften. Riktig bra syre og sødme. Lang ettersmak. Kan brukes til skalldyr og fiske, men best til kos. Meget bra kjøp.

BattenfeldSpanier Riesling Trocken 2018. Tyskland, Rheinhessen. Pris kr. 449,90 Poeng 87/100

Ny årgang og testens beste. Druen er Riesling. Fin gulgrønn farge. En fantastisk frisk duft av grønne epler, sitrus, blomster og det lille ubestemmelige. Smaken har en sjeldent god munnfølelse og friskhet. Akkurat som i duften er det epler, sitrus og blomster. Nest inntil en prefekt balanse mellom syre og sødme. En lang, elegant ettersmak. Passer fint sammen med lyst kjøtt og fet fisk. En ekte løp og kjøp vin

Gysler Riesling Trocken 2018, Rheinhessen, Tyskland. Pris kr. 469,90  Poeng  87/100 poeng.

En fin, fin grønngul farge. Duft av solmoden fersken, blomster og noe sitrus. Smaken er frisk og fruktig. Lever opp til duften med epler og noe sitrus. En riktig god og lang ettersmak. Passer til grillet fisk og lyst kjøtt, men best til kos. Her får man valuta for pengene. Løp og kjøp.

Wongraven Morgenstern Riesling 2017.  Tyskland, Pfalz. Kr. 439,90 Poeng: 86/100

En fin gulgrønn farge. En klassisk, nydelig duft av epler og sitrus. Smaken har en god fylde, frisk med en elegant syre som kommer tydeligere frem mot slutten. En god og lang avslutning med et lekkert hint av eple. Denne vinen går fint sammen med både kyllingen og gode venner. Testens beste? Meget bra kjøp.

Leitz Riesling Trocken 2018. Tyskland, Rheinhessen. Pris 424,90. Poeng: 86/100

Drua er riesling. Lysgul med et grønt skjær på farge. Dufter av grønne epler, sitrus og små hint av vinbergsfersken. Smaken lever fint opp til duften, med epler, litt sitrus og noe jeg ikke helt klarer å definere men som slettes ikke er dårlig. Frisk med god fylde. Bra ettersmak. Dette er vinen for salater og gode venner. Meget bra kjøp.

Pflüger Riesling Trocken 2018. Tyskland, Pfalz. Pris kr. 439,90 Poeng 85/100

Ny årgang. Druene er økologisk dyrket Riesling. Gulgrønn farge. Meget god duft av epler, sitrus og med hint av blomster. Frisk, frukt på smak. Lever på lang vei opp til duften med sine epler, sitrus og blomster. Godt balansert syre og sødme. Riktig lang ettersmak. En vin som går riktig fint sammen med kos og salat. Meget bra kjøp.

Rosévin.

Ricardelle de Lautrec Handmade Syrah Rosé 2018. Frankrike, Languedoc-Roussillon, Oc. Pris kr. 509,90 Poeng 88/100

På tross av at det de siste årene har kommet mye bra rosévin på markedet, er det fortsatt vanskelig å finne noen på bag in box. Denne er det hederlige unntaket. Drua er syrah. Lys rosa på fargen. God duft av røde bær med hint av frukt. Smaken er rund og bløt med en god frisk frukt. Meget bra balansert syre og sødme. Lang og god ettersmak. Passer riktig bra til lyst kjøtt og muntre diskusjoner. Meget bra Kjøp.

Biokult Rosé Zweigelt 2017. Østerrike, Burgenland. Pris kr. 310,- (2,25 l) Poeng 86/100

Jeg slutter aldri å forundre meg over kvaliteten på Biokult Rosé. For å travestere den svenske musikeren Peps Persson, så er dette «Hög standard.» Druen er hundre prosent Zweigelt. Fin rosa farge. Bra duft av røde bær med en anelse lime og blomster. Frisk og fruktig på smak. Lever opp til duften med bær, litt sitrus. Virkelig bra balansert sødme og syre. Lang og god ettersmak. Fungerer glimrende til lyst kjøtt fra grillen. Løp og kjøp vin.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.