En av mine favoritt vingårder, er Azienda Agricola Molino i Piemonte.

Gården ble etablert 1953 av Giuseppe Molino og han driftet gården fram til 1978 da sønnen Mauro overtok den 12 hektar store gården. Og det var vel da historien om de fantastiske vinene fra Mauro Molino begynte.

Mauro er utdannet ønolog fra Scuola Enologica i Alba og etter det, jobbet han i flere år hos forskjellige vinprodusenter i Nord Italia. Da han endelig følte seg moden til det, vendte han hjem til familiegården i Piemonte. Og med diplom og solid erfaring begynte han å produsere super viner og allerede første året, tappet han vin på flaske. Den første barolovinen han laget, ble sluppet i 1982 og han hadde suksess fra aller første flaske. Selv mener han det er på grunn av at de har noen av La Morras beste vinmarker. Nemlig Gattera, Bricco Luciani, Conca og Gallinotto. Naturlig nok, er Nebbiolo den drua som har hovedfokuset. Men de dyrker også litt Barbera og Dolcetta. Noe som tradisjonene nesten forlanger.

I dag så driver han gården med sin sønn Mateo og datteren Martina. De har lagt om gården til organisk drift og vinen er elegante med mer frukt enn fat.

Mauro Molino Barolo 2015. Italia, Piemonte, Barolo. Pris kr. 299,90 Poeng 90/100

Drua er Nebbiolo. Middels dyp rød farge. Bra duft av kirsebær med fine hint av tre og blomster. Smaken har fin fylde, litt frukt og med riktig bra balansert syre og sødme. Lever fint opp til duften. Mild tannin. En meget bra ettersmak. En vin som vil fungere bra sammen med vilt eller lam. Meget bra kjøp. Mye vin for penga.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.