Familien Mastroberardino har laget vin i mer enn 17 generasjoner i Provincia di Avellino, i Campania-regionen i Italia.

Dagens vingård ble grunnlagt 1878 og er på cirka 60 hektar. De er viden kjent for sine  Taurasi DOCG viner samt deres enorme jobb for å identifisere og bevare gamle druesorter som Greco og Fiano. Det er kanskje ikke så merkelig at arbeidet til familien Mastroberardino, og da spesielt Antonio Mastroberardino, med stor respekt og kjærlighet kalles «drue arkeologene.»

Det er også familien Mastroberardino som ligger bak Villa dei Misteri-prosjektet i Pompeii. Et prosjekt som gjenskaper vinene fra den gamle romerske byen ved å beplante vingårder som ble ødelagt av utbruddet av Vesuves i 79 e.Kr. De bruke de samme gamle druesortene som de brukte den gangen samt dyrkning og produksjonsmetodene.

Radici Taurasi Riserva 2012. Italia, Campania, Taurasi. Pris kr. 459,90 Poeng 94/100

Ny årgang. Druen er Aglianico. Fargen er mørkerød med et lite brunskjær. En fantastisk duft med mørke bær, plomme og en anelse sjokolade. Konsentrert, frisk med en utrolig god fylde. En perfekt munnfølelse og en perfekt balanse. Meget bra tannin. En lang og god ettersmak. Passer perfekt til lam eller vilt. Årets beste vin?

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.