Ukens vin kommer fra Barolo i Piemonte. Og det er ikke hvilken som helst Barlo. Denne er laget på den gammeldags måten og har alt det jeg elsket med en Barolo på slutten av 70 tallet.

Produsenten er Azienda Vinicola Palladino som har eksistert siden 1974 da Piero Palladino kjøpte eiendommen. Han overlot han driften av vingården til fetteren Maurilio som senere ble partner. Noe som var et veldig smart drag. Maurilio Palladino og hans hustru Domenicas filosofi var enkel, selv om den er temmelig komplisert å leve opp til. Nemlig tradisjon og territoriets egenskaper. En filosofi som fungerer glimrende den dag i dag når barnebarna Veronica og Margherita drifter gården.

Palladino Barolo 2014. Italia, Piemonte, Barolo. Pris kr. 349,- Poeng 93/100

Drua er selvfølgelig Nebbiolo. En fin klar rød farge. Meget god duft av kirsebær, blomster og hint av krydder. Smaken er har en virkelig rund, mjuk fylde. Perfekt balansert syre og sødme. Fin tannin. Lever opp til duften med sine kirsebær og violer. En lang og frisk ettersmak. En vin som passer fantastisk sammen med en kraftig lammegryte. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.