Da André Perret vokste opp i Chavanay, i den nordligste delen av Rhône-dalen, ble mestepartene av eiendommene i området plantet om til frukthager.

Inklusive de små markene som familien Perret eide. Men siden Andrés forfedre eide og arbeidet vingårder i Chassagne-Montrachet til andre verdenskrig tvang dem til å flytte, var det vel egentlig ikke så vanskelig å velge hva han ville satse på.  Etter en del omveier, dels så studerte han biologi og arbeidet flere år som kreftforsker men til slutt orket han ikke lenger å sitte i et laboratorium og utdannet seg til ønolog.  1982 flyttet han tilbake til hjembyen. Han startet med noen små rader med vinstokker som hadde tilhørt onkelen og et ukuelig pågangsmot . På den tiden var det bare to andre vinbønder i Chavanay, og regionen var nesten bortglemt. Men, som sagt, André Perret trodde steinhardt på jobben han gjorde og ikke minst  trodde han på verdien av de lokale terroirene.  Han ble president i den lokale landbruksforeningen, etablere programmer som fikk de yngre bøndene til å dyrke vin samt han fikk folk til å slå seg ned og plante vinstokker på de gamle vingårdene. Selvfølgelig arbeidet han også med å utvikle sin egen eiendom, utvide produksjonen ved å forpakte vingårder og gjenplante familiens landområder med vinstokker. I dag er han stolt over å være omringet av dynamiske, unge vinbønder. I dag er André Perrets viner blandt Rhonedalens mest ettertraktede. Og kanskje er det ikke så rart at de holder en høy pris, for han produserer bare cirka 15 000 flasker per år.

Andre Perret St. Joseph 2017. Frankrike, Rhône Nord, St. Joseph. Pris kr. 319,- Poeng 89/100

Drua er Syrah. Mørkerød med et blått skjær. Meget god duft av mørke bær, bjørnebær og hint av fat. Riktig god fylde på smak. Frisk og fruktig. Godt balansert syre og sødme med en bra tannin. En rund og mjuk ettersmak. Passer bra til vilt og storfe. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.