Opprinnelig het vinslottet Clos St-Martin da det lå tett på kirken St. Martin. Slottet var et Premiers grands crus classés B slott og laget hyggelige viner.

Da Jacques Kanon kjøpte eiendommen i 1760, skiftet han navnet til Château Canon. Han utbedret driften og forbedret omdømme på gården. Men allerede ti år etter, 1770, solgte han til en rik vinsamler, Raymond Fontemoing. Gården ble i familiens eie frem 1919 da Fournier familien overtok. De bygde rykte og omdømmet til legendestatus. Og når noe får legendestatus, er det alltid noen som vil ha det. Og så også med Château Canon som ble solgt til Wertheimer familien i 1996. Wertheimer er kanskje mer kjent som eierne av motehuset Chanel.

Château Canon holder til rett utenfor byen Saint-Emilion. Opprinnelig var gården på 13 hektar, men i dag har den vokst til 34 hektar, hvorav 24 hektar er Château Canon og resten av markene går til 2. vinen Croix Canon, eller Clos Canon som den het før 2012.

Croix Canon 2012. Frankrike, Bordeaux, St. Emilion. Pris kr. 465,-  Poeng 91/100

Druene er klassiske Bordeaux druer, nemlig Merlot 70%, Cabernet Franc 30%. Vakker rubinrød farge, fortsatt litt ungdommelig. God duft av plommer, solbær og små hint av fat. Fyldig og bløt på smak. Lever opp til duften med sine bær og bitte litt tre.  Meget bra balansert syre og sødme. God munnfølelse. Fin tannin. En veldig god ettersmak. En vin som passer glimrende til grilla lam. Denne vinen vil jeg gjerne smake igjen om sju, åtte år. Meget bra kjøp.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.