Jeg er blant dem som har sansen for vinmonopolet. Ikke på grunn av prisene, men på grunn av et meget kompetent personale og for et fantastisk utvalg.

Og vil man søke i bestillingsutvalget, så finner man virkelig mye spennende. Blant annet La Togata Rosso di Montalcino 2015.

Togata eies av familien Angel og driftes av Stephania, Vanessa og Azzurra Angel. Tre kvinner som søker noe mer enn det ordinære, men vil ha frem en vin som kan verdsettes, og hvor du kan føle all den kjærlighet og lidenskap de legger ned i sitt arbeide.

Togata holder til i Toscana og vinmarkene ligger  sør av Montalcino  og er beplantet i forskjellige høydemeter. Alt fra 250 til 350 meter med soleksponering hele dagen. Vinrankene som de har valgt å produsere Brunello di Montalcino av,  er over 20 år gamle. Vinen blir oppbevart og modnet på slaviske eikefat som har ulik kapasitet og størrelse. De franske eikefaten på 225 liter byttes hvert 7 til 8 år.

La Togata Rosso di Montalcino 2015. Italia, Toscana, Rosso di Montalcino. Pris kr. 250,10 Poeng 90/100

Drua er hundre prosent Brunello. Fin dyp rød farge. Meget god duft av kirsebær, urter og et ørlite hint av fat. Smaken har en nydelig fylde. Frisk og med noe frukt. Lever opp til duften med sine kirsebær og urter. Riktig bra balansert syre og sødme og med en mild tannin. En god ettersmak. En vin som vil fungere glimrende sammen med lam. Til denne prisen og denne kvaliteten på en Brunello, så er det en ekte løp og kjøp vin.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.