Ukens vin kommer fra Beaujolais. Og for meg er Beaujolais den optimale sommervinen. Gamay druen smaker sommer og den passer glimrende til de fleste lette sommerretter.

Jean Paul Brun

Jean Paul Brun holder til i landsbyen Charnay i den sørlige delen av Beaujolais, rett nord for Lyon. Området er kjent for sine gylne stener og som også har gitt navnet til «Les Terres Dorées». Han har 45 hektar vinmark og det meste ligger rundt vineriet i Charnay samt 20 hektar spredt på cruene Côte de Brouilly, Morgon, Moulin a Vent, Fleurie og en liten andel i Condrieu og Cote Rotie . Jean Paul Brun lager «old-style» Beaujolais, noe som skiller ham fra de fleste andre i regionen. Han lager vin på tradisjonelt vis, med gjæring i åpne kar, relativt lang maserasjon og lang lagring. Her benyttes det ingen industriell gjær eller teknikk – alt for å få frem druenes og jordsmonnets egenkarakter.

Brun Beaujolais L’Ancien Le Buissy 2016. Frankrike, Burgund, Beaujolais. Pris kr. 249,90 Poeng 89/100

Drua er Gamay. Fargen er mørkerød med et blålilla skjær. Nydelig duft av mørke bær, rips og bringebær. Hint av urter. Smaken er frisk og fyldig samt at den lever virkelig godt opp til duften med mørke bær og urter. Rund og bløt med en fin syre og sødme. En riktig bra ettersmak. Dette er en klassisk beaujolais som den skal smake. Passer fint sammen med lam. Meget godt kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.