Jeg har en stygg tendens til å slenge med kjeften.

For en del år siden hevdet jeg at i Rheinhessen var man bra på gulrøtter men ikke vin. I dag er det kanskje et av Tysklands mest spennende  vindistrikt. Det samme gjorde jeg om Kanariøyene i mine unge dager. Etter en ferie på øya for mange år siden, så hevdet jeg bestemt at vin kan man ikke dyrke på de der øyene. Tross alt er det subtropiske strøk. Så da Kristin Alsvik skrev en glimrende artikkel om vin fra Orotava-dalen på den nordlige delen av Tenerife, ristet jeg litt på hodet og tenkte at det der er vin jeg kommer til å slakte. Men, ikke nok med at jeg dummet meg ut med forstokkede meninger, jeg tok også så grusomt feil om vin fra Tenerife. Beviset er vinen 7 Fuentes fra Bod.Suertes del Marqués-Soagra.

Suertes del Marqués 7 Fuentes 2014. Spania, Tenerife. 90 Poeng.

Dyp rød på fargen. Duften er fylt av mørke bær samt lekkert hint av blomst og urter. Smaken knuste alle mine fordommer om vin fra subtropiske strøk. Her er det ikke tegn til overmoden frukt, men en riktig bra smak av røde og mørke bær med hint av de samme urtene som i duften. Den har en perfekt balansert syre og sødme og en ettersmak som lever og lever og… Dette er en vin som passer glimrende sammen med grilla lam eller vilt. Meget bra kjøp!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.