Château du Seuil, ligger 35km sørøst for byen Bordeaux, går for å være et av de vakreste vinslottene på venstre bredd av elven Garonne. Og det er jo vel og bra. Men det de er virkelig kjent for, er sine viner.

Chateau du Seuil har totalt 25 hektar vinmark. Cirka 65 prosent er Merlot og  Cabernet Sauvignon mens 35 prosent er  de hvite druene Semillon och Sauvignon Blanc. Det ville jo ikke være et ekte bordeauxslott om ikke markene var spredd, så det finnes 15 hektar i Graves og 10 hektar i Premières Côtes de Bordeaux appelasjonen. Markene i Graves er selvfølgelig rundt Château du Seuil ,ved byen Cerons og på platået kallas » Le plateau des Moulins en ventil «.  Flere av markene er i den lille Cerons appelasjonen, noe som tillater en sen høst som brukes til slottets fremragende dessert viner.

De Premières Côtes de Bordeaux vingården ligger på den høyre stranden av Garonne på en sydøstlig skråning, med utsikt over middelalderbyen Rions.

Gjennomsnittsalderen på vinstokkene er cirka 30 år, og det er for alle markene. I de siste ti årene, har Château du Seuil, lagt om til økologisk drift. Først og fremst for å unngå det en rekke burgundgårder har opplevd med forgiftet jord av for mye bruk av kjemi, men også for å gi sitt bidrag til miljøet. Så fra 2009, har Château du Seuil en økologisk serfisering.

9180301-1Selv om Château du Seuil er best kjent for sine hvite viner, så vil jeg presentere en formidabel rødvin.

Chateau du Seuil 2009. Frankrike, Bordeaux, Graves. 89 poeng.

Denne vinen mener jeg topper nå og om den skal lagres, så kanskje et par år til. Fargen er vakker rubinrød med en liten brunk kant. Duften er herlig solbær, lær og hint av krydder. Smaken er klassisk bordeaux med strukturert smak, fin fruktig, fylde og med samme bær som i duften. Elegante tanniner. Lang og god ettersmak. Går fint sammen med småvilt og lam. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.