Ukens vin kommer fra helt nord i Piemonte. Nærmere bestemt fra Roero.

Om du ikke har hørt om Roero før, så er det kanskje ikke så rart. Selv om distriktet har eksistert i uminnelige tider, er det vel først de siste ti, femten årene at det har blitt mer kjent. Egentlig så har det tatt veldig kort tid å etablere seg som et godt og ikke minst rimeligere alternativ til Barolo og Barbaresco med sine langt mer kjente DOCG.

Azienda Agricola Malvirà har vært en av flere gode produsenter som har bidratt til å gi Roero-regionen et viktig ansikt utad. Gården ble grunnlagt på 1950-tallet av Guiseppe Damonte. I dag drives Malvirà av samme familie i regi av brødrene Massimo og Roberto Damonte, som på tradisjonelt og fornuftig vis har delt de sentrale oppgavene mellom seg. Massimo driver den delen av virksomheten som omfatter vinmarkene, Roberto arbeider med vinifikasjon og salg. Og kvaliteten på vinene hos Malvirà har røket i været siden brødrene overtok.

Malvirà produserer et tyvetalls viner, i underkant av ti hvite basert på druene favorita, arneis og sauvignon blanc, og også kombinasjoner av disse. I tillegg kommer omtrent like mange røde viner produsert på barbara, nebbiolo og bonarda alene eller som en miks av disse. I dag omfatter Malvirà 42 hektar vinmark, den totale produksjonen er årlig på rundt 200 000 flasker.

Malvirà Roero Superiore Trinità 2009. Italia, Piemonte, Roero. Pris kr. 357,- Poeng 90/100

Drua er Nebbiolo. Vinen har en vakker dyp rød farge. En meget bra duft av mørke bær med hint av blomst og fat. Smaken har en bra fylde, frisk med en tett på perfekt syre og sødme. Bra tannin og en meget bra ettersmak. En vin som går bra sammen med kraftigere kjøttretter og ikke minst hvit trøffel. Om man nå kan få tak i det. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.