Familien Brunel har dyrket vin i det sydlige Rhône siden det 1700 århundre. Det var også på den tiden de kjøpte den første parsellen av biskopen i Avignon.

I 1954, ble Les Cailloux grunnlag av Lucien Brunel. Navnet på domenet kommer fra cailloux roulés, de gyllene steinene i området. I 1971 overtok sønnen André Brunel. Selv om Les Cailloux var kjent som en god og pålitelig produsent, så var det André Brunel som tok Les Cailloux inn i eliteklassen av produsentene i Chateauneuf du Pape. Det var han som innførte den strenge kontrollen av dyrkingen av druene i vinmarken med mindre utbytte men med en fantastisk kvalitet. Han var den første i Chateauneuf du Pape som sådde gress mellom rekkene av vinstokker og fjernet all bruk av kjemikalier i vinmarkene. Samtidig så utstyrte han kjellerne med moderne utstyr.

Det var også André Brunel som føyde hovedparten av de 40 hektarene vinmark de eier i Côte du Rhône, de 30 hektarene i IGP Vaucluse Vins de Pays, til de 20 hektarene i Chateauneuf du Pape.

Fabrice Brunel

Det ville ikke være underlig om Fabrice Brunel ville ha vært nervøs den dagen hans far ringte ham og spurte om han var klar til å komme hjem etter ti år i Paris. Om ikke, så ville han selge.

-Det var det ikke noe valg, fortalte Fabrice Brunel til Godt Drikke en varm sommerdag i Oslo. Så i 2013 fulgte han i sin fars fotspor som den 8. generasjonen vinmaker og som 4. generasjon på Les Cailloux. Alt selvfølgelig nøye overvåket av pappa Brunel.

-Egentlig ville han vel ha noen til å svare på telefon og email, sier Fabrice med en latter.

-Han var lei av kontor og administrasjon og ville tilbringe mer tid i vinmarkene. For min far er en fantastisk dyktig bonde.

-Jeg visste egentlig ikke så mye om vinproduksjon da jeg kom hjem, men med det superteamet som fulgte meg opp, var det ikke så vanskelig, forteller Fabrice. Han slapp sin første egne produksjon i 2015 med blant annet Les Cailloux Châteauneuf-du-Pape 2015 som har fått helt fantastiske tilbakemeldinger.

Framtiden er spennende.

-Vi har i Chateauneuf du Pape 4-5 store parseller samt 10-12 små. Det gir oss muligheten til å begynne med en del mikroproduksjon fra de enkelte små parsellene på 3-4000 flasker. Med andre ord, gå tilbake til de opprinnelige produksjonsmetodene som var i Chateauneuf du Pape før. Men med moderne teknikk og ny kunnskap.

Les Cailloux Châteauneuf-du-Pape 2014. Frankrike, Rhône Sør, Châteauneuf-du-Pape. Pris kr 349,90 Poeng 89/100

Druene er 65 % grenache, 20 % mourvèdre og 15 % syrah. En middel dyp rød farge. En bra duft av bringebær, kirsebær og hint av krydder og urter. Frisk og fyldig smak, bra syre og sødme. Lever bra opp til duften med hint av fat. God ettersmak. Egentlig en elegant vin på tross av at 2014 var et riktig dårlig år for Rhône vinene.

Intervju med Fabrice Brunel er tidligere publisert i Godt Drikke.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.