Vingården Georg Breuer i Rheingau, Tyskland,  ble grunnlagt 1880 og har vært i Breuer familiens eie siden begynnelsen av 1900 tallet.

Selve eiendommen er på 34 hektar, med vinmarker som blir betraktet som verdens beste rieslingmarker. Vinmarker som Rüdesheim Berg Schlossberg, Berg Roseneck samt Rauhental.
Etter Berhardh Breuers altfor tidlige bortgang i 2004, var det den 19 årige Theresa Breuer som overtok driften. Hun er 4. Generasjon på gården, utdannet ønolog og fortsetter i sin fars fotspor med stor suksess. Theresa Breuer er kjent for å lage noen fantastiske rieslingviner, men personlig synes jeg ikke hennes rosévin er så mye dårligere. 2015 årgangen ga Godt Drikke 88 poeng mens 2016 fikk 89 poeng.

Georg Breuer Spätburgunder Rosé 2017. Tyskland, Rheingau. Pris kr. 159,90 Poeng 89/100

100 % Spätburgunder. Fin lys rosa farge. Riktig bra duft av røde bær, bringebær og små hint av urter. Smaken lever elegant opp til duften. Riktig frisk med bra munnfølelse og fylde. Veldig bra balansert. Fin ettersmak med et lite hint av skall. Passer glimrende til grillet lyst kjøtt og sene sommerkvelder, og andre kvelder for den sakens skyld. Løp og kjøp vin.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.