Det fantes vinproduksjon i Sør-Afrika da vinmarkene rundt de i dag så berømte slottene i Bordeaux fortsatt bare var beiteland for sauer.

I Sør-Afrika er det ikke, som i den nye verden, snakk om å lage gode kopier, men om å lage unik, terroirbasert vin som gjør varig inntrykk på menneskene som drikker den.

En av de som dyrker vin på denne måten, er Danie Malan. Han eier og driver Allesverloren med en energi som er få forunt. Eiendommen ligger i Kasteelberg nær Riebeeck West i vinområdet kjent som Swartland. Gården har aner helt tilbake til 1704, og vinproduksjonen her kan dateres tilbake til slutten av 1800-tallet.

Allesverloren Três Vermelhos 2013. Sør-Afrika, Coastal Region, Swartland. Pris kr. 199,90 Poeng 89/100

Druene er Tinta Barroca 70%, Sousão 30%. Mørkerød farge. Meget god, litt intens duft av mørke bær, krydder og tre. Smaken er fyldig, frisk og lever godt opp til duften. God munnfølelse. En meget godt balansert syre og sødme. Lang og god ettersmak. En vin som går fint sammen med vilt eller grilla lammekoteletter. Mye vin for penge, meget bra kjøp.

Danie Malan og Alleverloren kommet til Tromsø Øl- og Vinfestival den 21 april samt holder lunsj på Skirri, (Kystens Marhus) den 22. april.

Billetter kan du kjøpe her. 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.