Ukens vin kommer fra Rhône Nord og er produsert av Domaine Pierre Gaillard som holder til i middelalderbyen Malleval.

Han har gjennom de siste 40 årene fått en legendestatus blant vinprodusentene i den nordlige delen av Rhône for sine elegante viner.

Pierre Gaillard studerte ønologi i Beaune i Burgund og fikk sin master i vinproduksjon fra Montpellier. Senere jobbet han noen år som kjellermester for noen vingårder i Côte -Rôtie, før han kjøpte sin første vinmark i 1981.

Vinmarkene til Pierre Gaillard, ligger i den nordlige delen av Rhône-dalen. Fra Côte-Rôtie ned til Cornas i Sør. Markene som han eier er foruten om Clos de Cuminailles i Malleval som han kjøpte opp i 1981, er Madeloc in Banyuls-sur-Mer og Cottebrune i Faugères. I dag eier han 77 hektar vinmark. Foruten om rødvin, produserer han også noen glimrende hvite- og roséviner.

Pierre Gaillard Crozes Hermitage 2016. Frankrike, Rhône Nord, Crozes Hermitage. Pris kr. 239,90 Poeng 90/100

Vinen er laget på hundre prosent Syrah. En mørk, ungdommelig rødfarge. Meget bra duft av mørke bær med hint av urter. Smaken er fyldig, fruktig med en tett på perfekt balansert sødme og syre. Mild tannin. En elegant ettersmak. Dette er en vin som kan passe glimrende til påskelammet. Et sjeldent bra kjøp.

Vil du smake vinene fra Pierre Gaillard, så finnes muligheten på Tromsø Øl- og Vinfestial den 21 april. Billetter finner du her: 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.