Det er snart påske og det er snart vår og det er snart tid for rosévin. Som om det ikke er tid for rosévin året rundt.

De siste årene har salget av rosévin økt i hele verden. Også i Norge. En av grunnene er at kvaliteten på vinene blir bedre og bedre. Så mye bedre at kompleksiteten i rosévin er helt på høyde med hvitvin og rødvin. Her er noen av mine favoritter.

Georg Breuer Spätburgunder Rosé 2016. Tyskland, Rheingau. Pris kr. 154,90 Poeng 89/100

100 % Spätburgunder, eller Pinot Noir for den frankofile. Fin lys rosa farge. Riktig bra duft av røde bær, bringebær og små hint av urter. Smaken lever elegant opp til duften. Riktig bra munnfølelse og fylde. Tett på den perfekte balansen. Fin ettersmak med et lite hint av skall. Passer glimrende til grillet lyst kjøtt eller med venner. Løp og kjøp vin.

Charles Smith Vino Rosé Sangiovese 2016. USA, Washington. Pris kr. 185,- Poeng: 88/100.

2016 årgangen er et snapp bedre enn 2015 som Godt Drikke ga 87 poeng. Fargen har fortsatt sin lyse lakserosa farge. God duft av melon, modne røde bær og hint av sitrus. Fin frisk smak med litt bitterhet. Fortsatt er vinen farlig lettdrikkelig og roper ”mer, mer”.  Denne vinen ligger tettere på Provence enn Italiensk rosévin og man får virkelige mye vin for pengene. Passer best sammen med gode venner etter en lørdagslunsj ute en solskinnsdag. Meget godt kjøp

Dom. Montrose Prestige Rosé 2016. Frankrike, Languedoc-Roussillon, Côtes de Thongue. Pris kr. 169,90 Poeng 88/100

Druene er Grenache 70%, Rolle 25%, Syrah 5%. Fin rosa farge. Dufter av sitrus, litt blomster og noe lett, delikat som jeg ikke klarer å definere. Fyldig og frisk smak. Rund og behagelig i munnen. Tett på en perfekt balansert syre og sødme. En elegant ettersmak. En vin som kan brukes til mange former for sjømat. Personlig vil jeg helst bruke den i solveggen i påsken. Mye vin for pengene, meget bra kjøp.

Villabella Bardolino Chiaretto Classico Organic 2016 Italia, Veneto, Bardolino.  Pris kr 129,90 Poeng 86/100

Testen billigste og en vin som jeg har spesielle minner til. Lys rosa på fargen. Fin duft av epler, sitrus og hint av røde bær. Frisk og saftig på smak, samme røde bærene og eplene som i duften. Bra balansert syre og sødme. En lang og fin ettersmak. Kan brukes til både salaten og lyst kjøtt, men passer like bra til kos. Meget bra kjøp.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.