Helt siden den ble kjent som de kongeliges førstevalg i Champagne på 1800-tallet, har Charles Heidsieck hatt rykte på seg som en vin for “de innvidde”.

Forvirrende nok, kan Charles Heidsieck lett forveksles med søsterselskapet Piper Heidsieck og det urelaterte Heidsieck og Co. Monopole. Og at deres toppvin har skiftet konsept fra pinotdominert Royale på 60-tallet via chardonnaydominert Champagne Charlie til den nåværende 100% Chardonnay Blanc des Millenaires. har nok heller ikke gjort underverker for markedsføringen. Men den største forskjellen på de tre selskapene, er at Charles Heidsieck produserer noen kompromissløse, fantastiske viner som er komplekse og tiltaler det dekadente i de fleste champagneelskere.

Charles Heidsieck Brut Réserve. Frankrike, Champagne. Pris kr. 439,90 Poeng 90/100

Laget på druene Pinot Meunier 20%, Pinot Noir 40%, Chardonnay 40%. Strålende gyllen farge med flotte bobler. Moden frukt som plomme, mango og aprikos på duften. Litt som om noen har klart å stappe solskinn på flaske. Bakverk, kirsebær og karamell på smaken. Frodig og god. Nesten som et maleri av Rubens damer. Perfekt syre og sødme. Lang og god ettersmak. Passer fint til lyst kjøtt, men best som aperitiff. Om noen skulle få ideen, så tar jeg den gjerne imot som gave. Det behøver ikke engang være til en bursdag. En ekte løp og kjøp vin.
Kilde: Om Charles Heidsieck, Svein Lindin, Vinofil.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.