Ukens vin kommer fra Pfalz i Tyskland. En rødvin som jeg stadig vekk er forundret over ikke koster betydelig mer enn hva den gjør.

Vingården ble grunnlagt i 1756 under navnet J.L. Wolf, og fikk hurtig ry på seg for å lage noen fremragende viner. Og sånn var det i noen hundre år, helt frem til midten av 1900 tallet da det begynte å gå nedover med eiendommen. Så da Ernst Loosen fra Dr. Loosen overtok 1996, byttet gården navn til Villa Wolf og en snuoperasjon ble satt i gang for å få opp kvaliteten og renomméet igjen.

Siden 2011 har eiendommen blitt drevet av vinmakerparet Patrick Möllendorf og Sumi Gebauer. Patrick Möllendorf er ikke noen ”hvemsomhelst” i vinverden. Selv om han opprinnelig var fra Berlin, så har han arbeidet med vin siden han var 16 år gammel. Da ble han nemlig ansatt hos Dr. Loosen i Mosel og jobbet i kjelleren der i 8 år før han fikk tilbudet om å overta produksjonen på Villa Wolf sammen med Sumi Gebauer. Som om det ikke var nok, så ble Patrick Möllendorf  utropt  som ”en ung vinmaker å se opp for” av nettmagasinet The Drinks Business.

På Villa Wolf ble Patrick Möllendorf og Sumi Gebauer ganske hurtig enige om en filosofi. Nemlig å lage vin som har et klart og rent utrykk av Pfalz. Viner som speiler sitt voksested gjennom en kort og godt tradisjonell og minimalistisk tilnærming.

Villa Wolf Pinot Noir 2015. Tyskland, Pfalz. Pris kr. 149,90 Poeng kr. 89/100

Sjeldent mye vin for pengene. Druen er hundre prosent Pinot Noir. Fin, klar, rød farge. Riktig god duft av bringebær og et elegant hint av fat. Smaken er frisk, fyldig med mild tannin. Lever fint opp til duften med sine bær og hint av fat. Riktig bra balanse mellom syre og sødme. En lang og god ettersmak. Passer bra sammen med svinekjøtt. En ekte løp og kjøp vin.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.