Weingut Rings i Pfalz består av de to brødrene Steffen og Andreas samt søsteren Simone Rings.  Og det de har klart i løpet av de få årene de har driftet familiegården, er mildt sagt imponerende.

På rekordtid ble de blant annet invitert inn i vinforeningen VDP, Verband Deutscher Prädikats- und Qualitätsweingüter, en forening bestående av Tysklands 200 beste vingårder. Og det slettes ikke uten grunn. For brødrene er virkelige ”coming stars” på den tyske vinhimmelen. Om de ikke allerede er stjerner.

Gården ble grunnlagt av Friedrich Weinsheimer i 1960. 1976 ble den overtatt av datteren og hennes ektemann Will Rings. De produserte aldri vin på flasker, men solgte alt som fatvin. Først i 2001 kan man si at moroa begynner. Da kom junior, Steffen Rings på banen. Bare 23 år gammel. I 2008 fulgte lillebroren Andreas etter. Noe av det første de gjorde, var å legge om til biologisk vinrbruk. Og fra de 10 ha. som de startet med i 2001, har de i dag cirka 30 ha vinmark. Og ikke nok med det, de har klart å gi markene sine rykte for å være blant de beste i Pfalz.

Rings Freinsheim Riesling Trocken 2015. Tyskland. Pfalz. Pris kr: 235,- Poeng: 92/100

2015 var en helt usedvanlig bra årgang i Tyskland. Noe som denne vinen her også bærer preg av. Lys gul på fargen, med et lite grønt skjær. Fin duft av grønne epler, sitrus og hint av blomster. Smaken er fruktig, frisk og fyldig. Vinen lever fint opp til duften og her finner man både de grønne eplene og sitrusen. Riktig bra balanse mellom syre og sødme. En fin, lang ettersmak. For meg er dette kosevinen nummer ett. Men den går glimrende sammen med fisk og skalldyr også.  Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.