Alle som har vært i Avignon, har sette det gigantiske pavepalasset. Det er en av de største bygningene fra europeisk middelalder og er sånn cirka 11000 m2.

Det ble bygget i to faser, fra 1335–1364, har vegger som er mer enn 5 meter tykke, og ligger på en naturlig klippe som gjør den vanskelig å angripe. Men det som ga Châteauneuf-du-Pape navnet, er pavens sommerslott som lå et stykke fra Avignon. Første gangen byen omtales, var i 1092, men da som castro novo. I 1157 ga Friedrich Barbarossa stedet som en gave til biskopen av Avignon og navnet skiftet til Châteauneuf Calcernier. Først og fremst på grunn av den store kalkproduksjonen i området. Det var først i 1893 at det folkelige navnet Châteauneuf-du-Pape, ”pavens nye slott”, ble anerkjent offisielt. I dag dekker navnet vindistriktet rundt byen Châteauneuf-du-Pape i Rhône Sør. Distriktet er på cirka 3350 hektar og det produseres rundt regnet 12 millioner flasker vin per år. 95% av vinene er røde, resten hvite.

Alain Jaume et fils.

Alain Jaume etablerte seg I den nordlige delen av Châteauneuf-du-Pape i 1826 og har siden det vært dedikert vinproduksjon. Og siden den gangen har de produsert noen av områdets bedre viner.

Jaume Chateauneuf du Pape Domaine Grand Veneur 2013. Frankrike, Rhône Sør, Châteauneuf-du-Pape. Pris kr: 349,90 Poeng: 92/100

Dyp rød på fargen. Nydelig duft av mørke bær, noe fat og hint av krydder. Virkelig god fylde på smaken, med mørke bær, fat og krydder. Perfekt syre og sødme. En lang og virkelig godt ettersmak. Passer perfekt sammen med rødt kjøtt. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.