Ukens øl kommer fra Alsace. Nærmere bestemt fra bryggeriet Brasserie Meteor.

Brasserie Meteor er ikke av de nyeste bryggeriene. Opprinnelig ble det startet som et lite klosterbryggeri i Weißenburg im Elsass på 800 tallet før det i 1640 ble flyttet dit det ligger den dag i dag. I 1844 ble bryggeriet kjøpt av Metzger familien og kort tid senere giftet Haag seg inn i familien. Fortsatt er det den samme familie som eier bryggeriet. Navnet Meteor fikk det først i 1925. Samtidig lanserte de Meteor Pils som har rimelig stor suksess i området. I dag produserer bryggeriet hele 500.000 hl øl.

Meteor Pils, Frankrike. Alsace.

At Meteor Pils ble en suksess, kan jeg forstå. Det ble brygget første gangen i 1927 av Louis Haag og sønnen Frédéric, Fortsatt brukes de samme humlesorter som i original oppskriften. Og da først og fremst Saaz fra Tsjekkia og det lokale Strisselspalt fra Alsace.  Ølet har en vakker gyllen farge med et flott hvitt skum. Herlig duft av sitrus, malt og urter. Og smaken lever opp til den lekre duften med humle og sitrus. En frisk og fyldig smak som har en ettersmak som går over i evigheten. Sa jeg at jeg hadde fått en ny favoritt pils? En ekte løp, kjøp og nyt pils.

 

 

Forrige artikkelUkens Vin.
Neste artikkelGodt Drikkes Vinklubb.
Fra Wikipedia. Vidar Pedersen (født 1956 i Lillestrøm) er en norsk forfatter og journalist. Han har skrevet kriminalromaner, science fiction og historiske romaner. Arbeidet som journalist for blant annet NDR, SR, TV2 Danmark og Tidningen Arbetet i Malmö. Vidar Pedersen flyttet fra Norge i til Danmark 1978, der han studerte ved AUC i Ålborg. Etter endte studier, arbeidet han som reporter ved en rekke konfliktområder.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.