For en liten stund siden ble jeg spurt om tips til pizza og pasta. Og det er ikke den letteste oppgaven her i verden. Både pizza og pasta kommer jo i uendelig mange varianter.

Folk flest velger jo rødvin til pizza, men like ofte fungerer rosévin og hvitvin minst like bra. Pizza med mye tomat, kan få visse rødviner til å virke mindre friske og rent ut av kjedelige. Og mye av det samme gjelder for pasta. For eksempel til pasta bolognese, fungerer ofte en hvitvin av Pinot Grigio bedre. Her er noen få forslag som passer til både pasta og pizza.

Castello di Farnetella Chianti Colli Senesi 2016. Italia, Toscana, Chianti Colli Senesi. Pris kr. 136,90

Druene er Merlot 8%, Sangiovese 92%. Mørkerød farge. Fin duft av mørke bær med hint av tre. Fruktig, frisk med ok fylde på smak. Bra syre. Lever opp til duften med sine mørke bær. Meget bra ettersmak. Passer glimrende sammen med pasta med kjøttsaus. Meget bra kjøp.

Montidori Sangiovese 2017. Italia, Emilia-Romagna, Romagna. Pris kr. 149,90

Druene er Merlot 5%, Sangiovese 95%. Deler av vinen laget på tørkede druer. Mørkerød farge. Duft av kirsebær med hint av plommer og en anelse tre. Smaken er fyldig med en bra friskhet. Rund. Lever opp til duften med sine bær. Bra balansert. God ettersmak. En vin som passer glimrende til pasta med feite sauser. Meget bra kjøp.

Matua Rosé 2018. New Zealand. Pris kr. 134,90

Druene er Pinot Noir 41%, Sauvignon Blanc 40%, Merlot 19%. Fargen er lys lakserosa. En lekker duft av sitrus, stikkelsbær og rabarbra. Smaken er frisk og fruktig med en god og rund fylde. Meget bra balansert syre og sødme. En god ettersmak. En vin som vil fungerer veldig bra til pasta og pizza med lyst kjøtt eller fisk. Til denne prisen så er det bare å si «Løp og kjøp.»

Terre di Kama Catarratto Pinot Grigio 2017. Italia, Sicilia. Pris kr. 149,90

Druene er Catarratto 60%, Pinot Grigio 40%. En gulgrønn farge. Duft av sitrus, hint av fersken. Frisk og fruktig på smak. Bra fylde. Bra syre og sødme. Riktig god ettersmak. Passer fint sammen med pizza og pasta laget på sjømat. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.