Høsten nærmer seg med stormskritt. Og det samme er tiden for lam og storvilt.

Jeg har testet en rekke  bag in box som passer sammen med både lam og vilt og det var tre som jeg endte opp med. Felles for alle sammen, er at de holder en riktig god kvalitet og er noen jeg gjerne anbefale.

Chapoutier Côtes du Rhône Belleruche 2018. Frankrike, Rhône Sør, Côtes du Rhône. Pris kr. 489,90 Poeng 87/100

Vinen er laget på Syrah 30%, Grenache 70%. Dyp rød farge. En ung, litt rå duft av jord og mørke bær. Herlig duft. Fyldig, rund med en fin frukt. Lever opp til duften. Bra balansert syre og sødme. En god ettersmak. Går fint både til grilla lam og storvilt. Meget godt kjøp.

Cruzado Garnacha 2017. Spania. Pris kr. 399,90 Poeng: 87/100

Som navnet sier, laget på hundre prosent Garnacha. Fin mørkerød farge. Duft av mørke kirsebær, bitte litt oliven. Smaken har fin fylde med en riktig bra munnfølelse. Bra balanse mellom syre og sødme med en bra ettersmak. Kan brukes til både lam og vilt. Testens beste rødvin. Løp og kjøp.

Barahonda Carro Monastrell Viñas Viejas. Spania, Murcia, Yecla. Pris kr. 449,90 Poeng 86/100

Ny batch. Drua er fortsatt hundre prosent Monastrell. Mørk rød på fargen. Flott duft av modne kirsebær med fine hint av blomst og krydder. Mjuk og rund på smak. Frisk og fyldig med moden frukt, plommer og en meget bra balanse. God ettersmak med litt bitterhet på slutten. En vin som passer glimrende til lam og vilt. En ekte løp og kjøp vin.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.