Ukens rimelige viner kommer fra Tyskland. Grunnen er at de er lette, elegante og passer så utrolig bra for tiden vi er på vei inn i.

Felles for alle vinene er at de er et funn for pengene og kan brukes til hverdag og fest. Etter å ha testet rundt femten viner, ble jeg sittende igjen med fire seksere.

Kloster Eberbach Hattenheimer Engelmannsberg Riesling Kabinett 2017. Tyskland, Rheingau. Pris kr. 149,90

Grønngul på farge. Duft av sitrus, grønne epler og fine hint av blomster og urter. Smaken er frisk, fruktig og lever fint opp til duften. Bra balanse. God ettersmak. Passer fint sammen med lyst kjøtt eller som nytelse i en solvegg. Meget bra kjøp

Dönnhoff Riesling 2018. Tyskland, Nahe. Pris kr. 136,-

Fargen er nesten klassisk gul med et grønt skjær. Fin fruktig duft med epler, sitrus og små hint av blomster. Smaken lever opp til duften. Frisk, fruktig med en fin fylde. Meget bra balansert syre og sødme. Fin ettersmak. En vin som klarer de fleste fiskeretter. Meget bra kjøp.

Rosévin

Villa Wolf Pinot Noir Rosé 2017. Tyskland Pfalz. Pris kr. 145,-

Bare for å ha sagt det, her er det utrolig mye vin for pengene. Lys rosa på farge. Herlig duft av røde hagebær, bitte litt sitrus og en anelse blomst. Smaken er frisk, fruktig med bra fylde. Lever fint opp til duften med sine hagebær og sitrus. Bra balansert. En tørr og fin ettersmak. En vin jeg synes passer glimrende til kos. Løp og kjøp.

Rødvin

Villa Wolf Pinot Noir 2017. Tyskland, Pfalz. Pris kr. 149,90

La meg først begynne med et surt oppstøt. Hvorfor bruker man den franske betegnelsen Pinot Noir på en førsteklasses tysk rødvin? Det heter Spätburgunder i Tyskland og de tyske vinen har et helt annet uttrykk en de franske. Når det er sagt, Villa Wolf Pinot Noir 2017 er et funn for pengene. Fin rød farge. Nydelig duft av kirsebær med fine hint av fat. Smaken er frisk og fruktig med en bra fylde. Meget bra balansert syre og sødme med mild tannin. God ettersmak som jeg kanskje kunne ha ønsket meg en smule lenger. En vin som passer bra til norsk torsk. Et meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.