Noen forslag på Bag in Box opp mot helgen. Alle sammen går de under kategorien ukens rimelige viner. Felles for vinene, er at man får riktig mye bra vin for pengene.

Rosévin.

Biokult Rosé Zweigelt 2016 Østerrike, Niederösterreich Kr. 299,90. 225 Cl

Jeg vet jeg skriver om denne rosévinen til kjedsommelighet. Men den er ikke til å komme utenom når man skal anbefale rosevin på Bag in Box til 17.mai.  Fin dyp rosa farge. Lekker duft av jordbær, anelse lime og blomster. God, saftig på smak. Lever glimrende opp til duften med jordbær, litt sitrus og hint av melon. Dette ble veldig mye frukt, men det er en fantastisk balanse mellom fruktsødmen og syren. Lang og god ettersmak. Dette er kosevin nummer ett når vi snakker om rosévin. Meget godt kjøp!!

Baron Due Leoni Rosé 2016. Italia. Kr. 349,90

Fargen er lys rosa. God duft av røde bær, jordbær samt små hint av sitrus og noen urter. Rund og fruktig på smak. Lever bra opp til duften. Bra syre og sødme med en lang og fin ettersmak. Passer bra sammen med salat og til kos på balkongen. Meget bra kjøp.

Hvitvin.

Wongraven Morgenstern Riesling 2016 Tyskland, Pfalz. Kr. 419,90

En fin gulgrønn farge. En klassisk, nydelig duft av epler og sitrus. Smaken har en god fylde, frisk med en elegant syre som kommer tydeligere frem mot slutten. En god og lang avslutning med et lekkert hint av eple. Denne vinen går fint sammen med både kyllingen og gode venner. Testens beste? Meget bra kjøp.

Hexamer Riesling vom roten Sandstein Tyskland, Nahe Kr. 419,90

En flott gulgrønn farge. En nydelig duft fersken og frukt. Smaken er preget av epler og sommereng. Fyldig fruktig og en god fedme. En utrolig ettersmak med noe søtlig frukt. Om  man på død og liv må spise noe til denne vinen, så er det salat eller skalldyr, men for meg er dette en ekte kosevin. Meget bra kjøp.

Coffele Soave. Italia, Veneto, Soave kr. 399,90

Fargen er fin gulgrønn. God fruktig duft av sitrus og noe floralt. Smaken er fylt av drøm om sommer og lever fint opp til duften med fin fylde, bra fruktighet og en fin syre/sødme. En grei ettersmak. Passer glimrende til salat og lette retter. Meget bra kjøp.

Leitz Riesling. Tyskland, Rheingau. Kr 299,90

Testens billigste vin. Fin strålgul farge. Duften har grønne epler, sitrus og hint av honning. Smaken lever fint opp til duften, med epler, litt sitrus og noe jeg ikke helt klarer å definere men som slettes ikke er dårlig. Bra ettersmak. Dette er vinen for salater og gode venner. Meget godt kjøp.

Tariquet Classic 2016. Frankrike, Sørvest, Côtes de Gascogne.

Lys strågul på fargen. En frisk duft med sitrus og epler. Hint av urter. Som duften er smaken frisk men behagelig rund. Her finner man både modne epler og sitrus.  Bra sødme og syre. Riktig fin ettersmak som sitter godt. Passer bra til kos. Meget bra kjøp.

Mezzacorona Pinot Grigio 2015 Italia, Trentino-Alto Adige. Kr. 389,90

Lys strågul med et lite grønt skjær på fargen. Bra duft av epler, hint av pærer og sitrus. Fin fruktig start med sitrus og epler. Bra syre og sødme. Frisk og fin ettersmak. Passer best som ”sladre vin”. Meget bra kjøp.

Rødvin.

Meinklang Burgenland Red 2014 Østerrike, Burgenland Pris kr. 449,90

Vinen er spontangjæret og ufiltrert. Noe den disete røde fargen bærer preg av Duften er herlig, med bær, urter og papir. Jo, den dufter litt papir som faktisk er helt nydelig. Vinen har en god fylde, fruktig og bra balansert syre og sødme. En lang og god ettersmak. Passer glimrende til storfe og fredsommelige samtaler. Meget godt kjøp.

Carussin Asinoi Barbera Piemonte 2015 Italia, Piemonte Pris kr. 440,-

Jeg er veldig svak for denne eselvinen. Den er vakkert klar rød på fargen. Duft av kirsebær og mørke bær samt noen hint av urter.  Smaken er ung, frisk og fruktig med hint av bær og urter. Bra balansert syre og sødme. En fin ettersmak. Passer bra sammen med enkle pastaretter. Meget bra kjøp.

Jeg har fått noen spørsmål om hva terningkastene betyr.

  • Terningkast 1 –  Vinen er dårlig. Hell den ut.
  • Terningkast 2 –  Styr unna denne vinen.
  • Terningkast 3 –  Kan drikkes, men kjøp helst noe annet!
  • Terningkast 4 – God vin hvor noe trekker totalinntrykket ned.
  • Terningkast 5 – Kjøp anbefales for vinens kvalitet og smak
  • Terningkast 6 – Vår foretrukne vin i sin kategori.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.