Vårens viner er preget av rosé og hvitvin. Selv om det også har blitt plass til par røde også.

Personlig synes jeg rosévinen har blitt litt undervurdert av anmelderne oppgjennom årene. Noe som er synd, for ser man på dagens utvalg på vinmonopolet, så er det meget bra. Derfor er det kanskje en grunn til at rosévinsalget øker.

Når vi snakker om å undervurdere, så er Silvanerdruen et godt eksempel. Men det er kommer noen helt fantastiske Silvaner fra Franken i Tyskland. Selv om de er dyre, så er de virkelig verd pengene.

Rosévin.

Villa Wolf Pinot Noir Rosé 2015. Tyskland, Pfalz Pris Kr: 145,- Poeng: 86/100

Lys, lys rød på fargen. Gode dufter av røde bær, blomster og små hint av drops. Positivt ment. Smaken lever opp til duften med sine bær og blomster. Frisk med bra syre og sødme. En riktig fin ettersmak. En ekte terrassevin. Meget bra kjøp.

Leitz Rheingau Pinot Noir Rose 2015. Tyskland, Rheingau. 87/100

Lys rosa på fargen. Virkelig bra dufter av røde bær, sitrus og elegante blomster toner. Smaken har en lett sødme med bra syre. Frisk og lett, riktig god ettersmak. Passer glimrende til lyst kjøtt og ikke minst på terassen. Kanskje vårens beste rosévin? Meget bra kjøp.

Villabella Bardolino Chiaretto Classico Rosé 2015 Italia, Veneto, Bardolino. Pris kr. 130,- Poeng: 87/100

Jeg blir aldri trøtt på Villabella. Heller ikke rosévinen. Lyserosa farge, Nydelig frisk duft av epler, sitrus og bær. Smaken er behagelig og frisk. God munnfølelse, bra balansert syre og  sødme. Fine bærtoner i ettersmaken. Passer bra til salater og andre letter retter. Aller best til kos. Løp og kjøp.

Tariquet Rosé 2016 Frankrike, Sørvest, Côtes de Gascogne. Pris kr: 125,- Poeng: 86/100

Lyse rosa på fargen. Riktig bra duft av bringebær, blomster og små hint av urter. Smaken lever opp til duften med sine røde bær og blomster. Bra syre og sødme. En frisk ettersmak. En vin som passer sammen med venner en solskinnsdag. Meget bra kjøp.

Hvitvin

Juliusspital Würzburger Stein Silvaner trocken GG 2014 Tyskland Franken Pris kr: 374,90  93/100

Lys strågul på farge. En fantastisk duft av sitrus, pærer og gode hint av blomst. En fyldig, frisk og tørr smak. Perfekt syre og sødme. En lang, tørr ettersmak. Perfekt til de fleste former for sjømat. En Silvaner på det beste. Meget bra kjøp.

Juliusspital Würzburger Abstleite Silvaner trocken Erste Lage 2015. Tyskland, Franken. Pris Kr: 194,30 Poeng:  91/100

Gulgrønn på fargen, vakker duft av fersken, epler og blomst. Fin fylde på smak. Nydelig munnfølelse. Følger ellers duften på smak. Perfekt syre og sødme. Lang og god ettersmak. Passer glimrende til lyst kjøtt. Meget bra kjøp.

Dom. Pépière Muscadet Sèvre et Maine Sur Lie 2015 Frankrike. Loire. Pris Kr: 166,70 Poeng: 89/90

Her er det kvalitet for hvert eneste øre. Lys gul på fargen med et lite grønt skjær. Elegant duft av epler, sitrus og små hint av urter. Fin fyldig og fruktig smak. Smaken lever opp til duften med sin sitrus og frukt. Perfekt syre og sødme. Lang og god ettersmak. Perfekt kosevin eller til skalldyr. Meget bra kjøp!

Metis Sauvignon Blanc 2014. Sør-Afrika, Western Cape. Pris kr: 240,- Poeng: 89/100

Lys gul med et lite grønt skjær på fargen. Bra duft av stikkelsbær, grapefrukt. God munnfølelse på smak. Lever fint opp til duften. Frisk med perfekt syre sødme. En riktig lang og god ettersmak. Passer perfekt sammen med asparges. Meget bra kjøp!!

Reichsrat von Buhl Riesling Trocken 2016. Tyskland, Pfalz. Pris Kr. 129,90 Poeng: 86/100

Fargen er gulgrønn med en deilig duft av sommer. Det vil si, her er det både blomster, sitrus og noe urter. Smaken lever virkelig godt opp til duften med sin unge, slanke stil. Her er det både sitrus og sommerepler. Riktig god syre. Lang og nydelig ettersmak. Passer virkelig bra sammen med fet fisk, salater og hvorfor ikke frukt? Her er det virkelig mye vin for pengene. Meget godt kjøp

Ch. du Val de Mercy Petit Chablis 2015 Frankrike, Burgund, Petit Chablis. Pris Kr: 164,90 Poeng: 84/100

Gulgrønn på fargen. Bra duft av sitrus, epler og bitte små hint av urter. Smaken lever fint opp til duften. Frisk. Bra syre og sødme. Passer best som kosevin. Meget bra kjøp.

Rødvin

Matassa Coume de l’Olla Rouge 2015 Frankrike. Pris Kr: 234,90 Poeng: 92/100

Fargen er mørke rød, fantastisk duft av mørke bær, frukt og en varm blomstereng. Smaken lever så sannelig opp til duften med sine mørke bær, blomster og nydelige fruktighet. En lang og god fruktighet. Passer glimrende til lam og lyst kjøtt. Et ekte løp og kjøp vin.

Montirius Le Domaine Jardin Secret Côte du Rhone 2011. Frankrike, Côtes du Rhône. Pris kr: 206,90 Poeng:  87/100

Mørkerød på fargen.Meget bra duft av mørke bær og fint hint av blomster. Nydelig fruktig smak. Lever perfekt opp til duften med sine mørke bær. Bra frisk fylde. En lang og god ettersmak. Er det noen som husker kalvesteken? Her er den perfekte vinen til den. Meget bra kjøp.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.