Ukens rimelige viner har som tema vilt og høst.

Crasto Douro Red 2016. Portugal, DOC Douro. Pris kr. 153,90 Poeng 86/100

Druene er Tinta Roriz 45%, Tinta Barroca 30%, Touriga Franca 10%. Fin mørkerød farge. God duft av mørke bær med hint av krydder og det lille udefinerbare. Bra fylde på smak med bra fruktighet. Riktig bra syre og sødme, mild tannin. En lang og god ettersmak. En vin som kan brukes til både småvilt og kos. Meget bra kjøp.

Paolo Leo Passitivo Primitivo 2015. Italia, Puglia. Pris kr. 139,90 Poeng 86/100

Vinen er laget på hundre prosent Primitivo. Mørkerød farge. Dufter av bjørnebær, plomme og bitte litt krydder. Riktig bra fylde på smak, fin frukt. Riktig bra balansert syre og sødme. Mild tannin. Lever opp til duften, en riktig bra ettersmak. Fungerer bra med vilt, men nesten bedre som kosevin. Meget bra kjøp.

Gran Coronas Reserva 2014. Spania, Catalonia, Penedès. Pris kr. 149,90 . Poeng 86/100.

Drua er hundre prosent Garnacha. Nesten blårød på fargen. Bra duft av solbær med hint av urter og fat. Smaken er rund, bløt med en riktig god munnfølelse. Ung. Samme bær, urter og fat som i duften. Bra balanse og fin tannin. God ettersmak. Passer sammen med høsten og ikke minst går den bra til kos. En litt annerledes Rioja. Meget bra kjøp.

Faustino VII 2016. Spania, Rioja.Pris kr. 124,90 Poeng 84/100.

Drua er Tempranillo. Mursteinsrød på fargen. Fruktig duft med fat og krydder. Små hint av balsamico. Smaken er frisk med røde bær, hint av urter. Mild tannin og bra syre og sødme. Grei ettersmak. Passer bra sammen med lyst kjøtt og vilt. Bør serveres mellom 12-15 grader C. Mye vin for pengene!! Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.