Uken rimelige viner kommer alle fra Italia. Først og fremst fra Piemonte og Veneto.

Nordmenn drikker mengder med vin fra Italia. Her er forslag på noen rimelige italienere som jeg synes fortjener mer oppmerksomhet og som holder riktig bra kvalitet.

Tedeschi Valpolicella Classico Lucchine 2017. Italia, Veneto, Valpolicella. Pris kr. 159,90 Poeng: 86/100

Vinen er laget på durene Corvina, Corvinone, Rondinella, Molinara. Lys rubinrød farge. Dufter av mørke bær, litt kjøtt. Smaken er frisk, fruktig. Lever opp til duften med sine kirsebær.  Vinen har en bra balansert syre. Mild tannin. God, frisk ettersmak. Rødvin til laks? Ja takk. Meget bra kjøp.

Ioppa Colline Novaresi Vespolina Coda Rossa 2016. Italia, Piemonte, Colline Novaresi. Pris kr. 150,- Poeng: 85/100

Vinen er laget på druen Vespolina. Mørkerød farge med et lite blått skjær. Fin duft av røde bær med hint av blomst. Smaken har en bra fylde, frisk med en bra balansert syre og sødme. En riktig bra tannin og en god, frisk ettersmak. En vin som vil fungere bra sammen med pasta. Meget bra kjøp!

Oma Barbera d’Alba 2017. Italia, Piemonte, Barbera d’Alba. Pris kr. 159,90 Poeng: 85/100

Drua er som navnet sier, Barbera. Klar rød farge. Nydelig duft av kirsebær med små hint av urter. Smaken er frisk, men med en bra fylde. Samme bær som i duften. Den har en bra balansert syre og sødme samt en bra tannin. Frisk og god ettersmak. En vin til lyst kjøtt. Meget bra kjøp.

Tedeschi Capitel Tenda Soave Classico 2017. Italia, Veneto, Soave. Pris kr. 165,- Poeng: 88/100.

Bare for å ha sagt det først som sist, testens beste vin. Drua er Garganega. Fargen er lys gyllen med et bitte lite grønt skjær. Meget god duft av sitrus, blomster og hint av gule plommer. Smaken har en frisk, fruktig fylde. Lever på alle måter opp til duften. Meget bra balansert syre og sødme. En god frisk ettersmak. En vin som går fint sammen med fisk men også ok til kos. Meget bra kjøp.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.