Weingut Thörle har tilhørt familien Thörle siden 1700 tallet.

I dag så drives gården av de to unge brødrene Christoph og Johannes Thörle som overtok gården fra deres foreldre i 2006. På den 19 hektar store gården, så dyrkes det kun vin av de klassiske druene Riesling, Silvaner og Pinot Noir. Alt for å samstemme med den kalksteinrike jorden. At de dyrker Pinot Noir, eller på tysk, Spätburgunder er kanskje ikke så rart. Det er bare Frankrike og USA som dyrker mer av akkurat den drua.

Kvaliteten på vinene fra Weingut Thörle er virkelig bra. Kanskje ikke så rart det heller, brødrene er flere ganger kåret og omtalt som Tysklands mest lovende og beste unge vinbønder.

Weingut Thörle Saulheimer Spätburgunder 2015. Tyskland, Rheinhessen. Pris kr. 239,90 Poeng: 89/100

Rubinrød farge. Bra duft av kirsebær, blomster og litt urter. God fruktig fylde på smak. Lever opp til duften med sine kirsebær. En godt balansert syre og sødme. Lett tannin. En frisk og fin ettersmak. En vin til lyst kjøtt eller småvilt. Meget bra kjøp.

Weing. Thörle Hölle Spätburgunder 2014. Tyskland, Rheinhessen. Pris kr. 369,- Poeng 90/100

Denne vinen ble i 2011 kåret som Tysklands beste av det anerkjente vinmagasinet Gault&Millau. Og det er slettes ikke uten grunn. Fargen er rubinrød. Nydelig duft med kirsebær, blomster og noe urter. Smaken er elegant, med en nydelig fyldig start og en god fruktighet. Perfekt balansert syre og sødme. Meget fin ettersmak. En vin til lyst kjøtt og torsk. Her er det mye vin for pengene. Meget godt kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.