Før 2009, var Avignonesi en av Toscanas erketypiske topprodusenter av den gamle skolen. Men så kom den belgiske juristen Virginie Saverys.

Det første hun gjorde, var å halvere produksjonen, kjøpe opp mer vinmark og er med sine 200 hektar, dobbel så stor som da hun overtok. Hin lot vinmarkene blomstre med blomster og urter og resultatet var friske vinstokker og klokkeklare viner med en fantastisk karakter.

Avignonesi gikk fra å være erketypisk, til å bli et friskt pust og biokonvertitt av den nye tiden. Samtidig avlivet hun myten om at økologisk eller biodynamiske produsenter, bare er for små familiegårder og avsidesliggende vinbønder med mikroskopisk produksjon.

Beviset er i flasken

Motivasjonen bak de store endringene var å ta vare på miljøet men også å lage bedre vin. Selv om vinmarksarealet har økt, er produksjonen nær halvert: Avlingene er redusert og selekteringen av de modne druene er strengere. Dette gjør at bare sunne druer med modent tannin, frisk syrlighet og fersk frukt ender i den ferdige vinen. Noe som igjen gir renere viner, større konsentrasjon og bedre lagringspotensiale. Og den første egne vinen hun slapp, var 2010 årgangen. Og den hadde en helt egen karakter og gjorde stor suksess.

Avignonesi Vino Nobile di Montepulciano 2014. Italia, Toscana, Vino Nobile di Montepulciano. Pris kr. 289,90 Poeng: 90/100

Drua er Sangiovese. Flott, klar rød farge. Dufter av kirsebær, plommer og fint hint av fat. Smaken er fyldig med en fin porsjon friskhet. Lever fint opp til duften.  Rund og bløt som balanseres av syren. Bra tannin. God ettersmak. Passer bra til biffen. Meget bra kjøp.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.