Ukens rimelige viner, kommer alle fra Frankrike.

Vin som passer fint sammen med høsten. Vin som passer både til får, lam eller vilt.  Og ellers hva skogen kan by på av godsaker.

Brunel de la Gardine Côtes du Rhône 2016. Frankrike, Rhône Sør, Côtes du Rhône. Pris kr. 156,-  Poeng 87/100

Druene er Mourvèdre 20%, Syrah 15%, Grenache 65%. Fin mørkerød farge. Dufter av mørke bær, bjørnebær fra Syrahen og noe krydder. Smaken har en veldig god fylde og friskhet. Bra balansert syre og sødme. En lett tannin og en lang, frisk ettersmak. En vin som vil fungere riktig bra sammen med lam. Her er det mye Rhône vin for pengene. Meget bra kjøp.

Jean Loron La Galetière Côtes-du-Rhône 2016. Frankrike, Rhône Sør, Côtes du Rhône. Pris kr. 150,- Poeng 85/100

Druene er Grenache 50%, Syrah 50%. Mørk rubinrød farge. Duft av mørke bær som kirsebær samt fine hint av jord og noe blomst. Bra fylde, bra frisk syre.  Lever fint opp til duften med en fin sødme. Mild tannin. En meget bra ettersmak. En vin som fungerer fint sammen med både lam og vilt. Bra kjøp.

Ch. Le Grand Housteau 2017. Frankrike, Bordeaux, Côtes de Bordeaux. Pris kr. 134,90 Poeng 82/100

Klassiske Bordeaux druer. Merlot 50%, Cabernet Sauvignon 50%. Mørkerød farge. Duft av solbær, urter med hint av vanilje og bitte litt fat. Mjuk og fyldig på smak. Lever opp til duften med en bra syre. Bra ettersmak. En vin som vil fungere bra sammen med ei viltgryte.

J. Laurens Les Graimenous Crémant de Limoux 2016. Frankrike, Languedoc-Roussillon, Limoux. Pris kr. 155,- Poeng 88/100

En av de store misforståelsene her i verden, er at man tror musserende vin ble oppfunnet i Champagne. Det ble den ikke, men i Limoux. Druene er Mauzac 20%, Pinot Noir 30%, Chenin Blanc 15%, Chardonnay 35%. Strågul farge. Fine små bobler. Dufter herlig av modne epler, litt sitrus og kjeks. Fin, kremet fylde, frisk og fruktig. Meget bra syre og en riktig frisk og lang ettersmak. Vin som passer glimrende til muntre, mørke høstkvelder. Løp og kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.