Ukens rimelige viner er tre økologiske og en biodynamisk dyrket. Felles for alle fire, er at de holder kvalitetsmessig bra nivå og i forhold til pris, gir de valuta for pengene.

Dom. des Treilles Côtes du Rhône 2015 Frankrike, Rhône Sør, Côtes du Rhône Pris kr. 149,90 88 poeng

Fin mørkerød farge. Flott duft av bjørnebær, små hint av krydder og fat. Smaken er rund, med en riktig god munnfølelse med de samme bærene og hintet av krydder og fat som i duften. Bra balanse mellom syre og sødme. Mild tannin. God ettersmak. En vin som passer fint sammen med vilt. Meget bra kjøp.

Casa de la Ermita Joven 2015 Spania, Jumilla Pris kr. 142,- 85 poeng

Casa de la Ermita ble grunnlagt i 1999. De har spesialisert seg på produksjon av monastrellbaserte viner dyrket etter økologiske prinsipper til en fornuftig pris. Og en fornuftig pris er det på denne vinen med sin blårøde farge, fruktig duft med noe røde bær og med et aldri så lite hint av krydder. Smaken lever fint opp til duften med bra munnfølelse, godt balansert syre og sødme. Fin ettersmak. Passer fint sammen med kjøttgryter. Meget bra kjøp.

d’Alibert Balthazar Syrah Grenache 2014 Frankrike, Languedoc-Roussillon, Minervois. Pris kr. 134 82 poeng.

En mørkerød vin med et aldri så lite blått skjær. Duften har mørke bær, litt plomme og hint av tørka frukt. Smaken er fyldig og rund. Samme mørke bær og plomme som i duften. Ok ettersmak. Skal du grille i påsken? Da er dette vinen for deg. Bra kjøp.

Hvitvin.

Meinklang Grüner Veltliner «Wörth» 2015. Østerrike, Burgenland Pris kr. 136,- 86 poeng

En gang skrev jeg at vinbonden Werner Michlits fra Meinklang egentlig var trollmann. Iallfall så var vinene hans noe helt utenom det vanlige. Og Meinklang Grüner Veltliner «Wörth» 2015 er ikke noe unntak. Gulgrønn på fargen. En frisk, ung duft med sitrus, epler og det lille urteaktige som bare kan kalles lekkert. Smaken er som duften, ungdommelig fruktig. Men allikevel med fylde og med samme epler og sitrus som i duften. Riktig bra syre og sødme. Lang ettersmak. Kan brukes til skalldyr og fiske, men best til kos. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.