Vårslippet på Vinmonopolet er som å slippe kalver på vårbeite for øl-nerdene. Med andre ord, mye spennende øl i bestillingsutvalget denne gangen.

Godt Drikke har tidligere omtalt den nye trenden med de såkalte Juice ølene. Eller Vermont Style-IPA/ New England IPA. Også kalt NEIPA. Lervig Aktiebryggeri kommer med et eksemplar av sorten,  Lervig Perler For Svin Juicy IPA. Et øl som står på min bestillingsliste. Men, det er mye mer som har dukket opp på et pol nær deg.

Stout.

For oss som elsker sjokolade og stout, er det par spennende saker. Det engelske Brew By Numbers kommer med Brew By Numbers 08|06 Stout Oatmeal. Nøgne Ø har sin Nøgne Ø Nødingen som aldri blir helt feil, Mack Mikrobryggeri kom med sin glimrende Smoke Stout og ikke minst så har jeg satt opp Haandbryggeriets Raspberry Export Stout og japanske Hitachino Espresso Stout på bestillingslisten min. Jeg kommer tilbake med smaksnotater neste uke i forbindelse med Godt Drikkes stoutsmaking.

IPA

Selvfølgelig er det mer enn stout på i dette slippet. Om vi ser på de utenlandske bryggene først, så gleder jeg meg som et barn på julaften til å smake ølene fra det New Zealandske bryggeriet Garage Project. Har hatt flere gode opplevelser med øl fra dette mikrobryggeriet. Så på bestillingslisten min står både Garage Project Wolfman og Garage Project Los Lobos, begge IPA. En annen IPA som skal testes er Flying Dog Single Hop Azacca fra USA. Flying Dog er etter min ringe mening et glimrende bryggeri. Fra Sverige gleder jeg meg til å smake Poppels Passion Pale Ale. De har fått masser av ros for dette ølet.

Norsk øl.

Fra Amundsens Bryggeri kommer, Amundsen Bryggeri Oceans IPA som jeg tror er spennende. Foruten om dette, trår de til med Amundsen Bryggeri Peppermint Crisp Tart, Amundsen Bryggeri Chocolate Mud Cake og Amundsen Bryggeri Marshmellow Hot Chocolate.

Mack Mikrobryggeri, Tromsøs rock and rollbryggeri, kommer med et spennende brygg, Mack Mikrobryggeri Get It On! Aja Bryggeri i Drammen trår til med Aja Beaivi Blonde, en lys ale som jeg gleder meg til. Flaggskipet Nøgne Ø kommer med en rekke spennede saker denne gangen. Jeg nevner først og fremst deres Nøgne Ø God Påske. Et hveteøl som jeg ser frem imot å smake.

Men den jeg gleder meg mest til, er en pils. Nemlig tyskeren  Weihenstephaner Pils. Min store favoritt. Tirsdag kommer forslag på vin i bestillingsutvalget.

Du finner mer øl her.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.