Ukens rimelige viner er en spennende geografisk reise. Fra Sør-Afrika til Chile, Spania og Kroatia.

Og akkurat Kroatia var en meget bra opplevelse. Jeg må innrømme at jeg ikke vet så mye om kroatisk vin og tenkte at vinen som ble testet var et kommersielt påfunn siden så mange nordmenn reiser til Kroatia på ferie. Men jeg skal love for at jeg fikk meg en solid smekk på fingrene. Vinen var nemlig testens beste.

Original Series Swartland Cinsault 2017. Sør-Afrika, Swartland. Pris kr. 129,70 Poeng 85/100

Druene er Cinsault 85%, Shiraz 10%, Mourvèdre 5%.  Litt ungdommelig rød på fargen. Duft av røde bær og urter. Fruktig, frisk med en fin fylde på smak. Lever opp til duften. Lett tannin. Bra balansert syre og sødme. Fruktig ettersmak. En vin som jeg gjerne bruker sammen med grillet lam. Meget bra kjøp.

Emiliana Earth Balance 2017. Chile. Pris kr. 219,90 (150 cl) Poeng  82/100

Vinen er i en hendig pose. Økologisk druer Syrah 15%, Merlot 65%, Cabernet Sauvignon 20%. En fin rød farge. Dufter av mørke bær med hint av krydder. Smaken er fyldig, god rund, munnfølelse. Meget bra balansert. Mild tannin. God ettersmak. En vin som passer bra sammen med lyst kjøtt men ennå bedre som kosevin. Veldig sterk firer på terningen. Meget bra kjøp.

Hvite viner.

Vivoda Malvazija 2017. Kroatia. Pris kr. 146,30 Poeng 87/100

Testens beste vin. Drua er hundre prosent Malvazija. Gulgrønn på fargen. Lekker duft av sitrus, urter og et fint hint av blomster.  Frisk og fyldig med god fruktighet på smak. Lever virkelig bra opp til duften med sin sitrus og blomster. Bra balansert syre og sødme. God, frisk ettersmak. En vin som danser virkelig bra sammen med sjømat.  En ekte løp og kjøp vin.

Javier Sanz Verdejo 2016. Spania, Castilla y León, Rueda. Pris kr. 165,90. Poeng 85/100

Druene er hundre present Verdejo. Lys gulgrønn farge. Duft av grønne epler, hint av blomst. Smaken er virkelig frisk og lever fint opp til duften. Fruktig med en elegant syre. Meget god ettersmak. En vin som går fint sammen med litt fet sjømat men passer også glimrende til kos. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.