Ukens rimelige viner er alle sammen bra terrasseviner. Viner som passer bra sammen med venner og lett sommermat. Og alle sammen er en bag in box.

Matua Marlborough Sauvignon Blanc 2016. New Zealand, Marlborough. Pris kr. 259,90 1,5 liter.  

Druen er hundre prosent Sauvignon Blanc. Lys, lys gul med et bitte lite grønt skjær. Riktig god duft av stikkelsbær, sitrus og hint av frukt og blomster. Smaken er frisk, fruktig med en bra fylde. Godt balansert syre og sødme. Lever fint opp til duften med en god ettersmak. En glimrende vin til salat og kos. Ekte løp og kjøp vin. Her er det masser av vin for pengene.

Wongraven Morgenstern Riesling 2016. Tyskland, Pfalz. Pris kr. 439,90

Man kommer aldri utenom Wongraven. Denne vinen har en fin gulgrønn farge. En klassisk, nydelig duft av epler og sitrus. Smaken har en god fylde, frisk med en elegant syre som kommer tydelig frem mot slutten. En god og lang avslutning med et lekkert hint av eple. Denne vinen går fint sammen med både kyllingen og gode venner. Meget bra kjøp.

Rocca di Montemassi Vermentino 2017. Italia, Toscana, Maremma. Pris kr. 421,80

Drua er Vermentino. En lys gulgrønn farge. Duft av epler, sitrus og hint av urter. Smaken er frisk med bra fylde. Bra munnfølelse. Godt balansert syre. Lang og bra ettersmak. Kosevin. Meget bra kjøp.

Rosévin

Biokult Rosé Zweigelt 2016 Østerrike, Niederösterreich Kr. 299,90. 225 Cl

Fin dyp rosa farge. Lekker duft av jordbær, en anelse lime og blomster. God, saftig på smak. Lever glimrende opp til duften med jordbær, litt sitrus og hint av melon. Dette ble veldig mye frukt, men det er en fantastisk balanse mellom fruktsødmen og syren. Lang og god ettersmak. Dette er kosevin nummer ett, når vi snakker om rosévin. Meget godt kjøp!!

Torre Beratxa Garnacha Rosado 2016. Spania, Navarra. Pris kr. 389,90

Mørk rosa på farge. Duft av bringebær og litt urter. Fruktig med bra fylde på smak. Frisk med ok syre. Fin ettersmak. En vin som passer besta sammen med gode venner og muntre samataler.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.