Ukens rimelige viner, kommer alle fra Italia.  Felles for alle sammen, er at de holder en rimelige god kvalitet i forhold til pris.

Giacosa Fratelli Barbera d’Alba Bussie 2016 Italia, Piemonte, Barbera d’Alba. Pris kr 149,90

Mørkerød farge. Bra duft av mørke bær med hint av urter og tre. God duft med andre ord. Smaken lever opp til duften med en fruktig og god fylde. Bra munnfølelse. Godt balansert syre og sødme. Bra ettersmak. En vin til grillen. Meget bra kjøp.

Tre Monti Campo Di Mezzo Sangiovese 2016. Tre Monti Campo Di Mezzo Sangiovese 2016. Pris kr. 159,90

Fin mørkerød farge. Duft av mørke bær som kirsebær samt lite hint av tre. Smaken er bløt med fin friskhet og fylde. Bra balanse mellom syre og sødme. Vinen lever fint opp til duften. God ettersmak. Går bra sammen med grillen.

Lenotti Bardolino Classico 2016. Italia, Veneto, Bardolino. Pris kr. 118,90

Klar dyp rød farge med et lite skjær av blått. Dufter av røde bær, litt urter og jord. Smaken er fruktig med fin fylde. Lever bra opp til duften. Bra balansert med en tørr ettersmak. Vin til pasta.

Hvitvin.

Mezzacorona Pinot Grigio 2017. Italia, Trentino-Alto Adige. Pris kr. 119,90

Ny årgang. Veldig lys strågul med et lite grønt skjær på fargen. Bra duft av epler, hint av pærer og sitrus. Fin fruktig start med sitrus og epler. Bra syre og sødme. Frisk og fin ettersmak. Passer best som ”sladre vin” på terrassen eller i solveggen. Meget bra kjøp. Kommer 4. mai på polet.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.