Ukens rimelige viner.

Ukens rimelige viner er en blandet landhandel med vin fra flere steder i verden.

Delas Côtes du Rhône Saint-Esprit 2016. Frankrike, Rhône Sør, Côtes du Rhône. Pris kr. 144,90

Ny årgang. Druene er Grenache 10%, Syrah 90%. Rødblå farge. Duften har mørke bær med små hint av sjokolade og lakris. God munnfølelse på smak. Frisk og fyldig med en mild tannin. Bra balanse. God ettersmak. En vin som fungerer bra med både lam, lyst kjøtt og ikke minst kos. Et riktig bra kjøp.

Pilgrim Mencia 2016. Spania, Castilla y León, Bierzo. Pris kr. 139,90

Druen er Mencia. Blårød farge. Bra duft av mørke bær, litt krydder og det lille udefinerbare. Frisk, fyldig smak. Lever bra opp til duften med bra balanse av syre og sødme. Middels tannin. God ettersmak. Passer fint sammen med kjøttgryter. Meget bra kjøp.

Rolling Shiraz 2015. Australia, New South Wales. Pris kr. 129,90.

Ny årgang. Druen er Shiraz. Mørkerød på fargen. Duft av solbær, urter og noe lakris. Smaken er bløt og fruktig. Mørke bær med små hint av fat. Bra balanse. Bra ettersmak. Passer bra til storfekjøtt og til kos. Meget bra kjøp.

Hvitvin

Kloster Eberbach Hattenheimer Engelmannsberg Riesling Kabinett 2015. Tyskland, Rheingau. Pris kr. 149,90

Grønngul på farge. Duft av sitrus, grønne epler og fine hint av blomster og urter. Smaken er frisk, fruktig og lever fint opp til duften. Bra balanse. God ettersmak. Passer fint sammen med lyst kjøtt eller som nytelse i en solvegg. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.