Matua ble grunnlagt i et lite skur i West Auckland 1969 av Bill og Ross Spence. Og det ble starten på et moderere eventyr.

For i 1974 skapte Matua vinen som gjorde New Zealand berømt som vinland. Det var året da de dyrket landets  aller første Sauvignon Blanc. Langt fra en velkjent drue da, men nå er Sauvignon Blanc New Zealands største eksportprodukt.

For Matua handler det i dag ikke bare om å produsere god Sauvignon Blanc – teamet er også opptatt av å være verdensledende på Pinot Noir og Chardonnay. Matua er i dag en av New Zealands mest premierte og internasjonalt anerkjente vinprodusenter.

Matua Marlborough Sauvignon Blanc 2017. New Zealand, Marlborough. Pris kr. 129,90 Poeng 86/100

Druen er hundre prosent Sauvignon Blanc. Lys, lys gul med et bitte lite grønt skjær. Riktig god duft av stikkelsbær, sitrus og hint av frukt og blomster. Smaken frisk, fruktig med en bra fylde. Godt balansert syre og sødme. Lever fint opp til duften med en god ettersmak. En glimrende vin til salat og kos. Ekte løp og kjøp vin. Her er det masser av vin for pengene.

Matua Marlborough Pinot Noir 2016. New Zealand, Marlborough. Pris kr. 144,90  86/100 Poeng

Ny årgang. Lagt på Pinot Noir. Fargen er elegant, rød. Fine dufter av røde bær og hint av blomster og urter. Frisk og fruktig med noe sødme på smak. Rund og bløt. Bra balanse mellom syre og sødme. En riktig bra ettersmak. Passer fint sammen med kylling. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.