Ukens rimelige viner, er en sann blanding fra fler av Europas vinland. Felles for alle vinen, er at det holder en riktig høy klasse.

Villa Poggio Salvi Chianti Caspagnolo 2014. Italia, Toscana, Chianti Colli Senesi 87 poeng

Mørk rubinrød på fargen. En helt fantastisk duft av kirsebær men mørk frukt og et fint hint av fat. Rund og bløt på smak med fin frukt. Samme kirsebær som i duften og et bitte lite hint av blomst. God sødme og mild tannin. En bra ettersmak. En vin som passer bra sammen med lyst kjøtt og ennå bedre til kos. Meget bra kjøp.

Marqués de la Concordia Hacienda Abascal Crianza 2011 Spania, Castilla y León, Ribera del Duero 87 poeng

Ribera del Duero er et av mine favoritt distrikter i Spania. Her er det lekre, komplekse viner. Og Marqués de la Concordia Hacienda Abascal Crianza 2011 er egentlig ikke noe unntak. Nesten blårød på fargen. Masser av mørke bær på duften med hint av fat og lakris. Smaken lever opp til duften med bær og fat. Bra balanse og bra tannin. Lang og fin ettersmak. Vil passe glimrende til lam med rosmarin og hvitløk. Meget bra kjøp.

Robert Vic Le Parc 2015. Frankrike, Languedoc-Roussillon, Oc 84 poeng

Testens billigste vin. Og her skal det sies at det er masser av vin for pengene. Tett på det blårøde på fargen. Bra duft av mørke bær med hint av krydder. Smaken lever på lang vei opp til duften med sine mørke bær. Fin munnfølelse med bra fylde. Helt ok syre som er bra balansert. Ukas kosevin. Meget bra kjøp.

Musserende vin.

Comte de Ninot Crémant de Bourgogne Rosé Brut. Frankrike. Burgund. 86 Poeng.

Livet skulle være fattig uten bobler. Så her er en musserende vin til glede i en kald tid. Dyp rosa på fargen. Riktig lekker duft av røde bær, sitrus og kjeks. Fine, små bobler. Smaken er tørr, frisk og fruktig. Bra balansert syre. Riktig gid ettersmak. Passer bra til kos, venner og tørket skinke. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.