Ukens rimelige viner, er alle laget på drua Pinot Noir.

Opprinnelig kommer drua fra Burgund og når den blir behandlet ordentlig, så gir den noen av verdens beste viner.
Pinot Noir gir som regel noen lette og elegante viner, lysere i fargen enn for eksempel Cabernet Sauvignon med mindre tannin men med en tydeligere syre.

Karakter.

Karakteren på vin laget på Pinot Noir varierer avhengig av hvor druen vokser. I kjøligere klima, så får man lettere viner som ofte har duft av jordbær, bringebær og fioler. Smaken er ofte syrlige, men med lav tannin. Vokser dura i varmere klima, så er fargen dypere rød, duft av kirsebær eller bjørnebær. Vinen inneholder mer alkohol og har mer tannin.

Andre navn på Pinot Noir er Pinot Nero i Italia, Spätburgunder i Tyskland og i Østerrike kalles den Blauburgunder.

Ukens rimelige viner.

Moltés Pinot Noir Tradition 2015. Frankrike, Alsace. Pris kr. 165,50 Poeng: 88/100

Foto: Vinmonopolet

Lys rubinrød på farge. God duft av kirsebær med hint av urter. Smaken er frisk med en fin fylde. Meget bra balansert syre og sødme. Lett tannin. Elegant ettersmak. Passer bra til svinekoteletter og lyst kjøtt. Meget bra kjøp.

Heitlinger Pinot Noir 2015. Tyskland, Baden. Pris kr. 169,90 Poeng 85/100

Baden har blitt betraktet som Tysklands rødvinsområde. Men de siste ti, tjue årene er det flere distrikter som gjør Baden rangen stridig. Ikke for det, dette er en glimrende Pinot Noir. Ung rød farge med et bitte lite blått skjær. Bra duft av bringebær med små hint av krydder. Smaken er frisk og lever fint opp til duften. Bra balansert syre og sødme. God ettersmak. Passer fint til lyst kjøtt. Meget bra kjøp.

Cono Sur Pinot Noir 2017. Chile, Colchagua. Pris kr. 139,90 Poeng 84/100

Ungdommelig rød på fargen. Helt ok duft av bringebær, noe urter. Smaken er frisk, fruktig med røde bær. God fylde.  Bra balanse syre og sødme. Mild tannin. Bra ettersmak. Passer bra til storfekjøtt. Meget bra kjøp.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.