Tema for ukens rimelige viner, er bobler. Og ikke hvilke bobler som helst, men Cava.

Cava kan holde meget bra kvalitet og som regel til priser langt under tilsvarende kvaliteter  fra for eksempel Frankrike. Her er tre bra viner med en meget bra kvalitet. Alle med en sekser på terningen.

Louis de Vernier Organic Brut. Spania, Catalonia. Pris kr. 139,90

Lys, lys gul på fargen. Fin duft av epler, fersken og sitrus. Med andre ord, en bra duft av cava. Smaken er frisk, fyldig med fine små bobler som kiler ganen. Veldig bra balansert syre og sødme med en fin ettersmak. Denne vin passer glimrende til å skåle inn både det ene og det andre. Meget bra kjøp.

Anna de Codorníu Organic Brut, Spania, Catalonia. Pris kr: 154,90

En vin som virkelig er verd pengene! Strågul farge, små fine bobler. Nydelig og elegant duft av frukt, epler, sitrus og litt brød. Smaken lever fint opp til duften med fin fruktighet, bra syre og noe sødme. Med andre ord, perfekt balanse. En god ettersmak. Bra som aperitiff. Meget bra kjøp.

Loxarel Reserva Brut Nature. Spania, Catalonia, Penedès. Pris kr 150,-

Fin strågul farge. Bra, små bobler. Duft av sitrus, epler og hint av kjeks. Smaken har mye av det samme som duften med sitrus, epler og hint av kjeks. Bra balansert syre og sødme. Riktig bra ettersmak. En ekte allround vin. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.