Ukens rimelige viner tar for seg hvitvin til julemat.

Øl og akevitt er den norske tradisjonen til ribbe og annen julemat. Men det finnes de som foretrekker vin til ribba og pinnekjøttet. Og der kan friske og syrerike hvitvin være et riktig bra alternativ. Riesling er en drue som kan tukte den feteste julematen. Først og fremst for dens friskhet og syre som matcher fettet og renser ganen.

Wittmann 100 Hügel Riesling Trocken 2016. Tyskland, Rheinhessen. Pris kr. 154,90

Wittmann har blitt en av Tysklands absolutt beste vinprodusenter. Fargen er gulgrønn, bra duft av sitrus, epler og urter. God fylde i smaken, med sitrus, epler og en uendelig lang, frisk og nydelig ettersmak. Vil fungere glimrende til ribbe og pinnekjøtt. Meget bra kjøp.

Battenfeld-Spanier Estate Riesling 2016. Tyskland, Rheinhessen. Pris kr. 150,-

Vinen har en gulgrønn farge. Riktig god duft av gule epler, blomster og sitrus. Smaken er herlig knastørr, med god fruktighet. Fin syre og en god og lang ettersmak. Matcher julematen på en perfekt måte. Meget bra kjøp.

Musserende vin.

Rotari Riserva Brut 2010. Italia, Trentino-Alto Adige, Trento. Pris kr. 154,90

Druene er Chardonnay 90%, Pinot Nero 10% og vinen er laget på tradisjonell måte. Altså champagne metoden. Fin strågul farge. Fine, kremete bobler. Duft av sitrus, epler og noe kjeks. Bra duft med andre ord. Smaken er frisk med epler, sitrus og kjeks. Bra syre og sødme med en fin, fruktig ettersmak. En musserende vin som vil kunne hamle opp med den feteste julemat. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.