Bodegas Portia holder til i Ribera del Duero, Spania, i kanskje verdens mest spennende arkitektoniske vingård.

Bodegas Portia vingård er tegnet av den legendariske engelske arkitekten Norman Foster. Et bygg som skal symbolisere modernitet og fremtid. Og kanskje er det akkurat det vakre bygget symboliserer der det ligger som en trekantet stjerne, integrert i naturen. Det var Grupo Faustino som skapte Bodegas Portia. Deres største satsing noen sinne da de kjøpte 160 hektar vinmark i Ribera del Duero. Med 140 års erfaring av vinproduksjon i ryggen, var deres hårete mål å bli blant de meste toneangivende produsentene i området.

I Norge finnes følgende viner på polet,

Portia Roble 2016, Spania Castilla y León, Ribera del Duero. Pris kr 144,90. Poeng 85/100

Drua er selvfølgelig hundre prosent Tempranillo. Mørkerød på farge med et lite blått skjær. Bra duft av mørke bær som bjørnebær og fint hint av fat. Smaken er frisk, fin fylde med bra balanse. Mild tannin og en bra ettersmak. En vin som går bra sammen med lam og småvilt. Meget bra kjøp.

Portia Crianza 2015, Spania Castilla y León, Ribera del Duero. Pris kr 209,90 Poeng 86/100

Hundre prosent Tempranillo Kirsebær rød farge. Bra duft av modne mørke bær, krydder og en anelse kanel. Smaken lever opp til duften med sitt krydder, meget gode balanse mellom syre og sødme samt milde tannin. En lett krydret ettersmak.  Går bra sammen med lyst og visse oster som emmentaler. Meget bra kjøp.

Portia Prima 2015. Spania Castilla y León, Ribera del Duero. Pris kr 244,90 Poeng 89/100

Vinen er gjort på hundre prosent Tempranillo. Mørk rød på farge med en elegant duft av modne røde bær, fat og en anelse vanilje. Smaken er mjuk med en fin munnfølelse. Frisk med en bra fylde. Riktig bra balanse mellom syre og sødme. Ikke for dominerende tannin. Lang og god ettersmak. En allround vin. Løp og kjøp, her er det masser av vin for penga.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.