Denne ukens rimelige viner kommer fra Vinmonopolets julislipp.

Nå vil jeg si at det fleste av de rimelige vinene jeg har smakt fra dette slippet, holder jevnt over en riktig bra kvalitet, selv om det har vært noen solide bunn napp imellom de bra. Men hvorfor bekymre seg om de dårlige? Her er fire riktig bra.

Maxim Riesling 2015. Tyskland, Mosel. Pris kr. 144,90 Poeng: 86/100

Lys gul med et lite grønt skjær på fargen. Bra duft av epler, sitrus og en anelse blomstereng. Smaken lever riktig bra opp til duften med bra friskhet. Godt balansert syre og sødme. Fin ettersmak. En vin som passer bra til kos. Meget bra kjøp.

Sorin Conquard Bourgogne Aligoté 2015. Frankrike, Burgund. Pris kr. 159,90 Poeng: 86/100

Lysgul på fargen med et grønt skjær. Bra duft av epler, sitrus og med et lite hint av urter. Nest inntil en klassisk duft av Aligoté. Smaken lever fint opp til duften med sin gode smak av epler, sitrus og urter. En riktig bra balansert syre og sødme. En frisk, fruktig ettersmak. Passer bra sammen med grillet fisk. Meget bra kjøp.

Rødvin.

Stoneleigh Pinot Noir 2016 New Zealand, Marlborough. Pris kr. 152,- Poeng 86/100

En mørkerød farge med et lite blåskjær. Bra duft av kirsebær, litt jordbær og hint av fat. Smaken lever opp til duften med sine bær og fat. Bra syre og sødme med en bra etter smak. Passer bra sammen med lyst kjøtt og lam. Et meget bra kjøp.

Tsantalis Kanenas Mavroudi Syrah 2014. Hellas. Pris kr. 149,90 Poeng 84/100

Mørk rubinrød på fargen. Bra duft av kirsebær og et hint av urter. Rund og bløt på smak med bra frukt. Bra balansert syre og sødme med en fin ettersmak. En vin som passer bra sammen med lam. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.