Mange spennende hvitvinsnyheter i polslippet i juli.

Som sedvanlig, gransker vi hvitvinslisten god og grundig og det første som slår meg er at det kommer et par riktig bra fra Mosel, Tyskland. Karthäuserhofberg Riesling Trocken GG 2009 var en jeg så frem i mot å smake igjen, men ser man på vinmonopolets hjemmeside er det 2014 årgangen som er listeført. 2009 årgangen ga jeg 92 poeng.
Også Maximin Grünhäuser Riesling Trocken 2015 kan være et riktig spennende bekjentskap, tross alt er den et par hundrelapper billigere og tidligere årganger har ikke skuffet. Og dette er jo den legendariske 2015 årgangen, så det er en som absolutt skal i min handlekurv.
En annen tysker, fra Rheinhessen, som aldri skuffer, er Weingut Keller. Nå slipper de Keller RR Riesling 2016 og det er en ekte løp og kjøpvin. Og det på tross av at prisen ligger på små 325,- kroner.
Fra Østerrike kommer Stift Göttweig Furth Kremstal Grüner Veltliner 2016. Weingut Stift Goettweig har aldri skuffet. Selv om klostret ikke produserer vinen selv, men etter hva jeg forstår, hos Weingut Stadt Krems. Følg med, her kommer en anmeldelse av vinen med det første. Og jeg gleder meg til å smake.
Med Eric Texier går man aldri feil i byen. Rent faktisk har jeg aldri blitt skuffet over hans hvitviner… eller noen av hans andre viner. Så derfor gleder jeg meg til å smake Eric Texier St-Julien en St-Alban Vieille Marsanne 2015.

Rosévin.

Av rosévin har jeg bare med en denne gangen. Men den ene er Cornelissen Susucaru Rosato 2016, en ekte må ha vin. Den belgiske vinmakeren Frank Cornelissen og hans sicilianske viner, er et eventyr fylt av drømmer. Så dette blir også en av de vinene som skal smakes og anmeldes med det aller første. Men jeg er ikke redd for å anbefale den allerede før jeg har smakt den, for Frank Cornelissen har aldri skuffet.

Helt til slutt, en musserende vin som jeg bare må smake. Philipponnat Royale Réserve Non-Dosé. Champagnehuset Philipponnat har aldri skuffet, så derfor kommer en anmeldelse av deres viner med det allerførste.

I morgen, rødvin og øl. Og nei, det er bare en myte at vin og øl gir krøll.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.