Ukens øl er en av mine mange svakheter. Nemlig det belgiske bryggeriet Brasserie des Légendes.

Brasserie des Légendes består av to bryggerier. I 2006 tok Brasserie des Géants over Brasserie Ellezelloise. Ideen var at sammen kunne videreutvikle produktene sine, både for det belgiske markedet og for eksportmarkedet. Ordet «Légendes» er basert på lokal folklore. I Ath, hvor bryggeriet Géants holder til, holdes en festival som heter «Ducasse» hvor de har et tog med kjemper og holder sabbat med heksene fra Ellezelles.

Brasserie des Légendes kombinerer tradisjon og teknologi for å produsere overgjærede øl som er rike på smak. Ølene brygges kun med lokale naturlige ingredienser som malt, humle, vann og gjær. På deres egen familiegård «Beauregard» dyrkes all bygg som trengs til produksjonen. De benytter også lokal, belgisk dyrket humle. Det gjør at de til enhver til har kontroll på ingrediensene de benytter seg av til ølbryggingen. Noe som viser seg i den usedvanlige gode kvaliteten på ølet deres.

Brasserie des Legendes Quintine Blonde. Belgia. Pris kr: 59,90, 33 Cl

Vakker disete lys strågul farge. Bra hvitt skum. Lekker duft av malt, sitrus og et hint av høy. Smaken er elegant, tørr, frisk med sitrus og noe malt. God, tørr ettersmak. Farlig lettdrikkelig, men pass på, ølet holder hele 8% alkohol. Passer fint sammen med fisk og ikke minst, til kos. Meget bra kjøp.

Ølet har tidligere vært omtalt.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.