Er man det minste interessert i vin, så har man på et eller annet tidspunkt vært borte i det spanske vinhuset Bodegas Faustino.

Om du mot formodning ikke skulle ha smakt noen viner fra Faustino, har du garantert sett dem, enten på Vinmonopolet, på taxfree eller på en eller annen restaurant. Kanskje for at de er verdens mest solgte Gran Reserva viner. For at vinen har en sånn enorm kommersiell suksess, så har den også blitt skjelt ut av diverse vineksperter som overeiket og ikke minst så er den klassiske Rioja stilen utdatert. Derfor kom det nok litt bak på de fleste da det meget anerkjente vinmagasinet Decanter kåret Faustino I Gran Reserva 2001 til årets beste vin i 2013. Det i konkurranse med 3200 andre viner som magasinets vineksperter hadde smakt gjennom hele året. Og som det ikke var nok, roser magasinet vinens lagringspotensiale. Har du derfor råd, så kan du fortsatt kjøpe 1964 og 1970 årgangene på polet. Årganger som er legendariske.

Det som fasinerer meg med Bodegas Faustino, er at de har vin som er på det helt jevne og til det som er helt fantastisk. Og selv de beste vinene deres, er til priser som passer en normal lommebok.

Faustino I Gran Reserva 2005 Spania, Rioja. Pris kr. 229,90 Poeng 90/100

En mørkrød farge. Nydelig duft av mørke bær, eik og tørka frukt. Med andre ord, en god gammeldags Rioja duft. Smaken er fyldig, rund og med en nesten perfekt balanse. Samme mørke bærene som i duften. En nydelig, lang ettersmak som gjerne kunne vart for evig. Men det gjør den selvfølgelig ikke. En vin som passer til lam fra grillen eller en god lammegryte. En ekte løp og kjøp vin. Og kjøp gjerne to og spar den ene flasken i de neste ti, femten årene.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.