I anledning påsken, passer ukens rimelige viner  til lam og noen til solveggen. Om det skulle bli sol. Men, de går fint sammen med venner og gode samtaler også.

Brunel de la Gardine Côtes du Rhône 2015. Frankrike, Rhône Sør, Côtes du Rhône. Pris kr. 146,- Poeng: 88/100

Her er det riktig mye vin for pengene. Mørke rød på fargen med et lite blått skjær. Riktig bra duft av solbær, kjøtt og flott hint av urter. Smaken er fyldig med fin frukt og mørke bær. Hint av urter. Bra balanse mellom syre og sødme samt en lang og god ettersmak. Mega god til lam. Løp og kjøp.

Santa Digna Cabernet Sauvignon 2013. Chile, Curicó. Pris kr. 129,90  85/100 poeng.

Dyp rød på fargen. Bra duft av både mørke og røde bær. Fint hint av lær, urter og fat. Smaken lever på lang vei opp til duften, saftig, mjuk og sine solbær. Mild tannin. Som sagt, passer bra til lam. Meget bra kjøp.

Wolf Blass Yellow Label Cabernet Sauvignon 2014 Australia, South Australia. Pris kr. 139,90 85/100 Poeng

Nesten blåsvart på fargen. God duft av mørke bær som solbær og en elegant duft av fat. Smaken har samme solbær og samme eleganse av fat som i duften. Riktig bra balanse og bra tannin. God ettersmak. Passer glimrende sammen med til de fleste typer kjøtt. Meget bra kjøp.

Cava

Pedregosa Reserva Clos Brut Nature. Spania Pris kr. 139,90  88/100 poeng

Jeg har omtalt denne før, og siden det snart er påske, må den bare med engang til. For hvilken vin… lysgul med et lite grønnskjær på fargen. Vakre, små bobler. Lekker duft av epler, sitrus, toast og det der lille udefinerbare som jeg elsker. Smaken er frisk og lever fint opp til duften med sine epler og sitrus. Riktig bra balansert syre og sødme og med en meget fin ettersmak. Passer fint sammen med skalldyr eller sammen med gode venner og kos. Løp og kjøp.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.