Ukens rimelige viner er med tanke på at det snart er 17.mai. Derfor noen lette, frisk og viner med en hyggelige kvalitet.

Villa Wolf Pinot Noir 2017. Tyskland Pfalz. Pris kr. 149,90

Drua er Pinot Noir. En lys rødfarge. Nydelig duft av røde bær og et aldri så lite hint av fat. God saftig munnfølelse. Meget bra balanse mellom syre og sødme. Mild tannin.  Lever fint opp til duften. En god og tørr ettersmak. En vin som vil passe glimrende sammen med torsk eller lyst kjøtt. Her er det virkelig mye vin for pengene. Meget godt kjøp.

Penfolds Bin 51 Eden Valley Riesling 2018. Australia, South Australia. Pris kr. 199,90

Denne vinen er ligger litt over i pris av viner jeg  normalt skriver om i denne spalten. Men la det være sagt først som sist. Den er verd vært eneste øre. Drua er riesling. Fin gulgrønn farge. Meget bra duft av grønne epler, sitrus og små hint av blomst. Frisk, fruktig og en meget fin fylde. Veldig bra balansert. Tørr og frisk ettersmak. En vin til fet fisk. Ekte løp og kjøp vin.

Jeio Prosecco Brut. Italia, Prosecco. Pris kr 144,90.

Laget på Glera. Lys gul med et grønt skjær på fargen. Fine bobler. Duft av sitrus, aprikos med en ren, frisk smak. Bra syre og sødme. Bra ettersmak. Bør drikkes ung og gjerne sammen med polenta og sopp. Meget bra kjøp

Squealing Pig Marlborough Sauvignon Blanc 2018 New Zealand, Marlborough. Pris kr. 139,90

Drua er Sauvignon Blanc. Lys strågul på fargen. Nydelig duft av stikkelsbær, blomster og sitrus. Frisk, fruktig på smak som lever fint opp til duften med god frukt, stikkelsbær og godt balansert syre og sødme. En riktig bra ettersmak. Går fint sammen lyst kjøtt. Men best sammen med venner. Kose vin med andre ord. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.