Godt Drikke har tidligere skrevet om Julien Sunier. Mannen fra sennepsbyen Dijon i Burgund.

I mange  år arbeidet Julien Sunier på forskjellige vingårder rundt omkring i verden, før han i 2003 slo seg ned i Beaujolais. I 2005 kjøpte han en liten gård,  ” La Ferme des Noisetiers ,” i den vakre landsbyen Avenas hvor han la sin elsk på naturvin. Grunnen var enkel, han ville tilbake til røttene, til den tiden før jappe tiden og Beaujolais ble assosiert med kvalitet.  Og han lykkes til de grader. For det ble, og det blir skapt noen fantastiske viner i Beaujolais.

J Sunier Morgon 2016. Frankrike, Burgund, Morgon. Pris kr. 259,90 Poeng 90/100

Drua er selvfølgelig Gamay. Dyp rød på fargen. Virkelig lekker duft av kirsebær med fine hint av jord. Frisk, fruktig smak med en fin fylde. Meget bra balansert syre og sødme og en mild tannin. Lever opp til duften med sine kirsebær. En god ettersmak. Passer fint til lam. Meget bra kjøp.

J Sunier Régnié 2016. Frankrike, Burgund, Régnié. Pris kr. 199,90 Poeng 88/100

Drua er Gamay. Klar rød farge. Nydelig duft av blomster, røde bær og hint av urter. Med andre ord, duft av sommer. Den er frisk og saftig på smak. Fin syre som balanseres av en bra sødme. God ettersmak. Passer fint sammen med lyst kjøtt og fisk. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.